Már Budapestről is szállít utasokat az angol Flybe légitársaság

Járatot indított London-Southend és a magyar főváros közt az angol regionális Flybe légitársaság, így ötre növekedett az elérhető londoni repülőterek száma.

Az első járat május 4-én délután landolt a ferihegyi repülőtéren, ahol a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték.

Már Budapestről is szállít utasokat az angol Flybe légitársaság

Már Budapestről is szállít utasokat az angol Flybe légitársaság

A főváros Airport közlése alapján A főváros és London közt az elmúlt évben 1,5 millió utas közlekedett repülőgéppel, ez 14 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt, és az ez évi adatok azt mutatják, hogy ebben az évben is kétszámjegyű bővülés lehet.

A Londontól keletre található repülőtér környezetében a légikikötő saját felmérése alapján csaknem kétezer magyar háztartás van, így a heti három (kedd, csütörtök, szombat) járat számukra is kedvező, de a Flybe elsődlegesen az angol szabadidős utazókat célozta meg.

A Flybe megérkezésével Budapestről már hat légitársaság repül London 5 repülőterére. A Wizz Air Lutonba, a Ryanair Stantedre, az easyJet és a Norwegian Gatwickre, miközben a hálózatos formában funkcionáló British Airways Heathrow repülőtérre közlekedik, a nyári menetrendben csaknem 190 heti járat közeledik A főváros és London közt.

Az exeteri székhelyű légitársaság Európa legnagyobb független regionális fuvarozója. Éves utasforgalma múlt évben 8,2 millió volt, a társaság kiigazított eredménye 5,5 millió font volt 2015-ben, egy évvel ezelőtt 25,5 millió lényeges veszteséggel zártak.

Flottájuk regionális típusokból, ezáltal ATR-ekből, Embraerekből és Bombardier Q400-asokból áll, 81 gépével a társaság csaknem száz célállomásra repül.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Hozzászólások lezárva.