Növelte a bevételét és az eredményét a Graphisoft Park

A Graphisoft Park SE a 2021-esnél magasabb, 15,54 millió euró (6 milliárd forint) bérletidíj-bevétellel és 6,02 millió euró (2,4 milliárd forint) nettó eredménnyel zárt, az igazgatótanács részvényenként hozzávetőlegesen 54 eurócent osztalékot ajánlhat – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett éves jelentésben.

A novemberben közzétett várakozást csaknem 400 ezer euróval (csaknem 160 millió forint) haladta meg az éves nyereség, aminek 90 százalékát fordíthatják osztalékfizetésre – írták. A Graphisoft Park az előző vállalkozásbeli évben 14,66 millió euró bevétellel és 4,84 millió euró nettó eredménnyel zárt.

Növelte a bevételét és az eredményét a Graphisoft Park

Növelte a bevételét és az eredményét a Graphisoft Park

A társaság például a működési költségekben elért megtakarításokkal és egyszeri tételekből származó bevételekkel érvelt eredményeit. A bérleti díjak szerződés szerinti indexálása a vártnál magasabb európai árindexek folytán ugyancsak magasabb bevételt eredményezett, ugyanakkor az utolsó negyedévben számottevően növekedett a pénzeszközökön realizált kamat is. Irodaparkjuk kihasználtsági aránya 2022 végén 97 százalékon állt, az energiahordozók drágulása eddig nem okozott jókora üresedést. A társaság ingatlanállományának értéke 10 millió euróval, a fejlesztési területeik értéke teljességében több mint 7 millió euróval mérséklődött, a nettó eszközérték ugyanakkor mindent összevetve is 7 millió euróval nagyobb, mint egy évvel ezelőtt, vagyis 157,6 millió (több mint 60 milliárd forint).

A Graphisoft Park a módosított saját előrejelzés alapján idén 16,3 millió euró díjbevételre és 6,3 millió euró nettó eredményre számít. A információ alapján például azért számítanak a növekedési ütem lassulására, mert a magasabb energiaköltségek okán csökkenhet a hasznosított térség. A bérlők döntő része ugyanakkor kvalifikált munkatársakat alkalmazó vállalat, vagyis a működésükben a személyi költségekhez képest csekély hányadot tesznek ki a közüzemi költségek – tették hozzá.

A Graphisoft park SE Ingatlanfejlesztő a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei 8,5 eurós árfolyamon zártak, értékük az utóbbi egy éven belül 7,11 és 10,88 euró közt mozgott.

mti

Hozzászólások lezárva.