Másfél milliárdos oktatásfejlesztés a TF-en

Több mint másfél millió forint értékben új oktatásfejlesztési program indult a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Felsőfokú intézményben (TF).

Sterbenz Tamás, a TF rektora a sajtótájékoztatón kijelentette, a gyakorlatorientált oktatásmódszertani megújítás titulussal rendelkező projekt a Széchenyi Plusz Program keretében és az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének mint finanszírozó alapnak a patronálásával valósul meg 1,524 milliárd forint értékben.

Másfél milliárdos oktatásfejlesztés a TF-en

Másfél milliárdos oktatásfejlesztés a TF-en

„A három és fél éves projekt legfőbb feladatai a tananyagfejlesztés és az nevelői készségek fejlesztése mellett az egyetem digitális ökoszisztémájának a fejlesztése. Ez nem olyan impozáns, mint a Csörsz utcai sportkomplexumunk építése, de ugyanolyan forradalmi lépés. Az elméleti eszközök digitalizációja az élsportolók és a határon túli hallgatók részére is rugalmasabb tanítási rendet nyújt” – emelte ki Sterbenz Tamás.

Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára kifejtette, a felsőoktatás megújításának egyik legjobb színtere a kisvártatva százéves TF, amely fejlesztési célokra eddig 23 milliárd forintos kormánytámogatásban részesült. A politikus hangoztatta még, a korszerű felsőoktatáshoz akadémiai alapok szükségesek, és elengedhetetlen az digitális eszközpark fejlesztése is.

A találkozó keretében Sterbenz Tamás együttműködési megállapodást írt alá Gyulai Miklóssal, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnökével az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság kapcsán. Ennek értelmében a TF nyári hónapokban megnyíló Csörsz utcai komplexuma lesz a vb egyik edzéshelyszíne, amellett az intézmény feladata lesz a csaknem 2500 önkéntes képzése is.

„Ez lesz a 125 éves magyar atlétika legszámottevőbb éve, és a Föld harmadik legnézettebb sporteseményének az egyik előjele, hogy Magyarországon az elmúlt két évben 30 %-kal nőtt az utánpótláskorú atléták száma” – hangoztatta Gyulai Miklós, felidézve, hogy a 90-es évek elején ő maga is a TF hallgatója volt.

A szabadtéri atlétikai világbajnokság augusztus 19-től 27-ig tart.

mti

Hozzászólások lezárva.