Az elképzelések alapján idén is szüntelenül korszerűsítik a Mol Bubi közbringarendszert

A Budapesti Közlekedési Centrum (BKK) idénre is a Mol Bubi közbringarendszer fejlesztését tűzte ki célul, a területi és a flottabővítések mellett még mindig versenyképes, vonzó feltételekkel biztosítja a közbringák elérhetőségét Budapesten – közölte a társaság kedden a sajtó képviselőivel.

A BKK információja alapján a Mol Bubi „töretlen népszerűsége” is indokolja, hogy a közbringa-szolgáltatás minél szélesebb körben váljon elérhetővé.

Az elképzelések alapján idén is szüntelenül korszerűsítik a Mol Bubi közbringarendszert

Az elképzelések alapján idén is szüntelenül korszerűsítik a Mol Bubi közbringarendszert

Ennek érdekében újabb helyszíneken lehet kerékpárokat felvenni és letenni, miután a főváros két újabb pontján, a VI. kerületben a Nagymező utca és a Zichy Jenő utca sarkán, ezenfelül a VIII. kerületben az Orczy téren is létrejött egy gyűjtőállomás. Legutóbb ugyancsak a Terézvárosban osztottak ki négy új gyűjtőállomást, továbbá a korszerűsödött Blaha Lujza téren is két állomás várja a felhasználókat – írták.

A BKK idézte fel, a Mol Bubi eszközparkja számottevően növekedett a 2021-es megújulása óta és dinamikusan bővült a közbringra-rendszer szolgáltatási kiterjedése: pillanatnyilag összesen 180 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat.

Előző évben 500 új Mol Bubi biciklit állítottak forgalomba, legutóbb október elején 200 új kerékpárral növekedett az állomány. Most 2060 közbringa áll az ügyfelek rendelkezésére – olvasható a kommünikében.

A BKK közölte, a közbringarendszer a felhasználóbarát applikációnak, a könnyed regisztrációnak és a modernizált kerékpároknak betudhatóan a 2021 májusi megújulása óta sorra döntötte a rekordokat: 2023 februárjában átlépték a 4,4 milliós utazásszámot.

A Mol Bubi napi használati csúcsa 2021 decemberében még 3531 volt, egy évvel később már 7117 volt a legmagasabb napi szám. Idén is komoly emelkedés volt megfigyelhető: múlt évben januárban még 3493, idén az első hónap leginkább kihasznált napján már 6009 alkalommal vették igénybe a közbringákat – írták.

mti

Hozzászólások lezárva.