Átadták a Skanska legmodernebb fejlesztését a Mill Park irodaház komplexumot

Átadták a Skanska legmodernebb fejlesztését, a Mill Park irodaház komplexumot, a főváros 9. kerületében fedezhető fel objektum a társaság nyolcadik magyarországi fejlesztése – közölte a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. sajtótájékoztatóján.

Kiemelték, az irodakomplexumot idén augusztusban megvásárolta az Erste Alapkezelő.

Az információ alapján a 36 000 négyzetméter bruttó bérbe adható területtel büszkélkedhető ház a földszinten kívül hét szintből, ugyanakkor 538 férőhelyes, háromszintes mélygarázsból áll. Az irodaház területének 90 százalékára már megkötötték a bérleti szerződéseket, például az IT Services Hungary is itt rendezte be székhelyét.

Átadták a Skanska legmodernebb fejlesztését a Mill Park irodaház komplexumot

Átadták a Skanska legmodernebb fejlesztését a Mill Park irodaház komplexumot

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. jókora hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, ezt tanúsítja, hogy a Mill Park 25 százalékkal kevesebb energiát használ fel, mint a tradícióknak megfelelő irodaházak, például a tetőre helyezett fotovoltaikus paneleknek és a tájolásnak betudhatóan, mert utóbbi okán magas a természetes fénnyel ellátott órák száma.

Az irodaprojekt 2016-ban indult, a társaság ezelőtt azt közölte, hogy 65,2 millió euró a beruházás értéke.

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. az ingatlanfejlesztésben és kivitelezésben világelső Skanska Csoport részeként immáron nagyjából 30 éve van jelen Magyarországon, ez idő alatt csaknem 216 000 négyzetméter kereskedelmi célú ingatlant fejlesztett, melyből 36 000 négyzetméter áll fejlesztés alatt. A társasághoz köthető például az East-West Business Center, a West End Business Center vagy a Népliget Center, jelen pillanatban ugyanakkor a Nordic Light Trio áll fejlesztés alatt, amelyiknek 2020-ban kiszámítható az átadása.

A Skanska az egyik vezető ingatlanfejlesztő és kivitelező cég a világon, amely Európában a skandináv régión túl az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában kivitelező és infrastruktúrafejlesztő üzletágakkal is büszkélkedhet. Lengyelországban, Csehországban Romániában és Magyarországon mindazonáltal a elsődleges bevételi forrása ezen felül még a kereskedelmi célú ingatlanfejlesztés is. A Csoport megközelítőleg 40 000 embert foglalkoztat. A Skanska bevétele 2017-ben 161 milliárd svéd korona volt.

mti

Hozzászólások lezárva.