Szakember zoológus képzést indít az Állatorvostudományi Egyetem a jövő évtől

Európai szinten is kiváló, angol nyelvű szakember zoológus képzést indít az Állatorvostudományi Egyetem 2023-tól – közölte a egyetemi intézmény a sajtó képviselőivel.

Az Állatorvostudományi Egyetem azt írta, hogy az osztatlan, mesteroklevelet adó, állami finanszírozású képzésre azokat várják, akiket inspirál az egzotikus állatok világa, az emberi agy működése vagy éppen a világjárványokat okozó vírusok természete.

Kiemelték: az egyetem évszázados tudásbázisa, 21. századi infrastruktúrája és internacionális légköre már az egyetemi évek alatt biztosítja a akadémiai munkához létfontosságú feltételeket, az egyéni kutatói képességek kiteljesedését.

Hozzátették: a karrierépítésben az angol nyelvű képzés révén elérhető internacionális kapcsolati háló is versenyelőnyt jelent.

Szakember zoológus képzést indít az Állatorvostudományi Egyetem a jövő évtől

Szakember zoológus képzést indít az Állatorvostudományi Egyetem a jövő évtől

Az ötéves képzés multidiszciplináris rendszerű, elméleti és gyakorlati tananyaga kiterjed a társtudományokra is.

Az Állatorvostudományi Egyetem Magyarországon sajátos akadémiai infrastruktúrájának betudhatóan a hallgatók a biológiai, kémiai ismereteken túl tanulnak például anatómiát, állattant, parazitológiát, járványtant, egzotikus állatok gyógyászatát, és megszerzik a kutatói munkához a 21. században már nélkülözhetetlen informatikai, statisztikai, vállalkozásbeli ismereteket is – olvasható a közleményben.

A szakember zoológusok keresettek a kereskedelmi szférában, különösen a gyógyszergyártásban, az egészségügyi fejlesztésekhez kapcsolódó labortechnikában, ráadásul az élelmiszerbiztonsággal összefüggő területeken – idézték a közleményben Kosztolányi András egyetemi docenst, az Állatorvostudományi Egyetem Biológiai Intézetének és Ökológiai Tanszékének vezetőjét.

Az egyetem nyílt napján, december 7-én a kíváncsiskodók újabb részleteket is megtudhatnak a felfedező zoológus képzésről. Regisztrálni a egyetemi intézmény honlapján, a https://univet.hu/hu/2022/10/19/nyilt-nap-2022/ linkre kattintva lehet.

mti

Hozzászólások lezárva.