Együttműködési megállapodást kötött a PTE és a Francia Intézet

Együttműködési megállapodást kötött a francia nyelv népszerűsítése, akadémiai konferenciák szervezése és az internacionális akadémiai ismeretterjesztés érdekében a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Francia Intézet – közölte a baranyai egyetemi intézmény a sajtó képviselőivel.

Együttműködési megállapodást kötött a PTE és a Francia Intézet

Együttműködési megállapodást kötött a PTE és a Francia Intézet

Közleményükben azt írták, hogy a Miseta Attila rektor és Pierre Pedico, az intézet vezetője által aláírt megállapodás értelmében francia nevelők, tudósok érkezhetnek a pécsi egyetemre együttes kutatások és nevelési programok elősegítésére, és Pécsről Franciaországba utazhatnak hazai nevelők és tudósok.

A megállapodás abban is a PTE segítségére lehet, hogy összekapcsolja újabb francia intézményekkel, azonkívül lehetőséget ígér a hallgatók részére, hogy külföldön folytathassanak internacionális tanulmányokat és fejlesszék idegennyelv-tudásukat.

Az öt évre szóló, de meghosszabbítható megállapodás olyan kihangsúlyozott területekre terjed ki, mint az orvostudomány, a fenntartható fejlődés, a sport, ezenkívül a fogyatékossággal élők befogadása és az ezzel kapcsolatos szemléletformálás.

mti

Hozzászólások lezárva.