Uniós forrásból digitális fejlesztéseket hajt végre a Corvinus

Másfél milliárd forint vissza nem térítendő uniós segédkezést nyert el a Corvinus Egyetem, az elnyert forrás hozzájárul a Ménesi úti campus digitális fejlesztéseihez, újjászületik az egyetem online nevelési rendszere és bővülnek, frissülnek a digitális tananyagok is.

Az egyetem információja alapján az 1,49 milliárd forint uniós támogatásból négy tartományban valósulhatnak meg fejlesztések.

Uniós forrásból digitális fejlesztéseket hajt végre a Corvinus

Uniós forrásból digitális fejlesztéseket hajt végre a Corvinus

A fejlesztés részeként egyebek közt a hangsúlyozott tantárgyakhoz digitális tananyagok készülnek, amellett az egyetem új, adattudományhoz és mesterséges intelligenciához kapcsolódó graduális és posztgraduális képzéseket fejleszt. Emellett a segítség biztosítja, hogy az egyetem előadótermei, képzési terei hibrid, digitális oktatásra is egész egészében alkalmassá váljanak, zárt rendszerű infrastruktúrával. Amellett az egyetem digitáliseszköz-kölcsönző programot is indít rászoruló hallgatóinak, és korszerűsíti az képzési kiválóságot, a képzési adatokat kezelő és a tanulmányi adminisztrációt támogató rendszert is – részletezték.

A közlemény idézi Vas Réka Franciskát, a Corvinus tanítási rektorhelyettesét, aki úgy vélekedik, hogy a fejlesztésekkel az egyetem közelebb kerül azon céljához, hogy 2030-ra a gazdaság- és társadalomtudomány területein Közép-Európa vezető intézménye legyen az internacionális egyetemi rangsorokban.

mti

Hozzászólások lezárva.