Októberben újra lesz Budapest Design Week

Az építészet és design témájára reflektáló kiállítások, konferencia-beszélgetések, tárlatvezetések, stúdiólátogatások és építészeti séták is várják Budapesten és több vidéki településben a Budapest Design Week látogatóit október 7. és 16. közt.

A rendezvénysorozat megkülönböztetett helyszínén, a Néprajzi Múzeumban nyílik meg a Budapest Design Week központi kiállítása, amely idén Találkozások terei – építészet és design címmel mai építészeti projekteket és azokhoz kapcsolódó térformáló designtermékeket, lámpákat ismertet részleteiben – közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a sajtó képviselőivel.

A foglalkozás meghatározó képviselői, egyetemi tanítók, doktoranduszok részvételével megtartott szimpózium a rendezvény központi témájához kapcsolódik október 13-án. A tanácskozás a önálló találkozási szokásaink megváltozásának, közösségi tereink átalakulásának építészeti és design vonatkozásait fogja vizsgálni társadalmi, ökológiai, technológiai impressziók összefüggésében. A Nyitott Stúdiók programban ezúttal öt építész és öt építészethez kötődő designstúdió mutatkozik be.

Október 14-én Egyéni találkozások címmel a kreatívipari főiskolák és egyetemek mesterszakos hallgatóit várja a New European Bauhaus (NEB) workshop.

A kreatívipari mikrovállalkozások igényeire szabott kiadvány, az minden évben megjelenő Start Up Guide Live eseménye mindazonáltal a válság- és a krízismenedzsment témáját járja körül október 12-én.

A Budapest Design Week első szombatján tartott családi napon a gyerekek tárlatvezetéseken, sétákon és workshopokon ismerhetik meg, hogy életünk milyen területeire lehet hatással a designgondolkodás.

Októberben újra lesz Budapest Design Week

Októberben újra lesz Budapest Design Week

„Azok az országok fogják megnyerni a jövő munkahelyeiért folytatott versenyt, amelyek rangos élet- és munkakörülményeket tudnak teremteni. Így tűztük ki azt a célt 2018-ban, hogy 2030-ra Magyarország a top5-be kerüljön Európában, ahol a legjobb lakni, élni és dolgozni. Ez az alapfeltétele annak, hogy 2030-ra Magyarországot Kelet-Közép-Európa tudásközpontjává tegyük” – idézi a közlemény György László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára szavait.

Idén is megjelenik a Budapest Design Map, a Magyar Formatervezési Tanács nyomtatott kiadványa a főváros design szempontból legnélkülözhetetlenebb helyszíneivel, jelölve például galériákat, múzeumokat, bemutatótermeket, műhelyeket és üzleteket, azonkívül a design iránt érdeklődők részére izgalmas eseményeket, látnivalókat. A térképes programajánló elérhető lesz a rendezvény központi helyszínén és a partnerek által meghirdetett programpontokon.

A Budapest Design Week a főváros mellett Pécsett, Sopronban és Szombathelyen is szakmai programokkal, családi nappal, gyerek-workshopokkal, tárlatvezetésekkel, építészeti sétákkal és designvásárokkal áll a látogatók rendelkezésére.

A szokások szerint a BDW nyitóestjén, október 6-án nyújtják át a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat is. A díjazottakat és az előtérbe állított pályaműveket bemutató bemutató a központi kiállítással párhuzamosan a Néprajzi Múzeumban várja az érdeklődőket.

A Magyar Formatervezési Tanács rendezésében megvalósuló eseménysorozat központi színtere a Néprajzi Múzeum új háza, finanszírozója mindazonáltal a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

mti

Hozzászólások lezárva.