Átadták a fővárost a Balatonnal összekötő bicikliút Székesfehérvár-Balatonakarattya közti szakaszát

Átadták a fővárost a Balatonnal összekötő bicikliút legmodernebb, Székesfehérvár és Balatonakarattya közti szakaszát, ezáltal Budapesttől egészen a Balaton partjáig el lehet jutni kerékpárral a több mint száz kilométer hosszú útszakaszon – közölte, balatonakarattyai sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára.

Révész Máriusz hangoztatta, hogy a legkorszerűbb, 27,4 kilométer hosszú fejezet átadásával könnyűszerrel érik el a környéken élők is úti céljaikat, és biztonságosabban, kényelmesebben lehet megközelíteni a Balatont.

Ahogy nyilatkozta, az útvonal egész, csaknem 108 kilométeres hosszából júniusban forgalomba helyezték a Budapesttől Etyekig tartó szakaszt, július óta már Etyekről egészen a Velencei-tóig, mostantól mindazonáltal Balatonakarattyáig is el lehet jutni a fővárosból kerékpárral.

Több mint 5 milliárd forintot fordítottak a Budapest-Balaton kerékpárútra, amelyen akár 2-3 nap alatt megközelíthető a magyar tenger – mondta.

Átadták a fővárost a Balatonnal összekötő bicikliút Székesfehérvár-Balatonakarattya közti szakaszát

Átadták a fővárost a Balatonnal összekötő bicikliút Székesfehérvár-Balatonakarattya közti szakaszát

A magyarországi útszakasz, része az EuroVelo 14 titulussal rendelkező európai kerékpárút hálózatnak, amely a Boden-tavat Debrecennel köti össze.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte: 2018 óta minden évben 10-12 milliárd forintot fordít a kormány az uniós forrásokon kívül is kerékpárút fejlesztésekre, ezek a beruházások pozitív hatással vannak a turisztikai szakterület egészére.

Hangoztatta, a magyar az Európai Unión belül a harmadik legtöbbet bicikliző nemzet.

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese azt emelte ki, hogy jelentős számukra a biztonságos kerékpáros közlekedés, ezt szem előtt tartva építették meg a vasúti átkelőket a kerékpárosok részére.

Vargha Tamás, Fejér megye 1. számú választókerületének országgyűlési küldötte kijelentette, hogy a székesfehérvári szakaszon még vannak hiányosságok a kerékpárúton, a fejlesztést folytatják.

Kontrát Károly, Veszprém megye 2. számú választókerületének országgyűlési küldötte azt emelte ki, hogy a modern útszakasz sebes, biztonságos és eléggé hangulatos természeti környezetbe vezeti a kerékpárosokat.

mti

Hozzászólások lezárva.