Családbarát tér nyílik a Ludwig Múzeumban

Lumi néven családbarát tér nyílik a Ludwig Múzeum – Jelenkori Művészeti Múzeumban.

A Ludwig Múzeum 2020-ban az elsők közt nyerte el a Családbarát múzeum címet. Az elismerés mellé a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság által felajánlott 1 millió forintot a múzeum egy családbarát közösségi tér kialakítására fordította, melyet az első emeleti kiállítótérben vehetnek birtokba az érdeklődők – közölte az intézmény a sajtó képviselőivel.

Családbarát tér nyílik a Ludwig Múzeumban

Családbarát tér nyílik a Ludwig Múzeumban

Mint a közlemény hangsúlyozza, a Ludwig Múzeum állandó és időszaki kiállításaival és a hozzájuk kapcsolódó múzeumpedagógiai tevékenységével, amellett szakmai rendezvényeivel az informális oktatást, a szabadidő hasznos eltöltését és az egész életen át tartó tanulást szolgálja.

A Lumi tér komfortos, igényesen kialakított feltételeket hoz létre mindazoknak az legfőképp kisgyerekekkel érkezők látogatóknak, akik két bemutató közt akarnának megpihenni egy ergonomikus, impulzív környezetben – közölték.

A tér lehetőséget kínál arra is, hogy az ott elhelyezett eszközökön, kiadványokon, biztonsággal hasznosítható játékokon át támogassa a korunkbeli művészet befogadását, értelmezését, élvezetét. A Lumi tér kardinális szerepet kap a célzott múzeumpedagógiai munkában, a múzeumpedagógusok által vezetett programokban is – tájékoztat a múzeum.

A Lumi tér a Budapesti Metropolitan Egyetem tanáraival és hallgatóval kooperációban valósult meg; a projektre az egyetem művészeti karának hallgatói egy féléves kurzus keretében készítettek terveket.

Ezekből Paszternák Csenge munkája nyerte el leginkább a múzeum tetszését. A tervekért a hallgató 100 ezer forint jutalomban is részesült. André Péter pályázatának egyes elemei ugyancsak megvalósulhatnak a közeljövőben – közölte a Ludwig Múzeum.

mti

Hozzászólások lezárva.