Az Alter Bridge Budapesten koncertezik novemberben

A magyar fővárost is érinti az Alter Bridge ősz végén induló európai turnéja. A floridai metál-hard rock csapat az eredendően két évvel ezelőttre tervezett, a koronavírus-járvány folytán akkor elmaradt budapesti koncertjét november 14-én a Sportarénában pótolja.

A Pawns & Kings című koncertsorozat tizennyolc állam huszonöt települését érinti, november 1-jén indul Hamburgban és december 12-én zárul Londonban. Az Alter Bridge Prágából érkezik Budapestre, az két előzenekar a Halestorm és a Mammoth WHV lesz – közölte a szervező Live Nation a sajtó képviselőivel.

Az Alter Bridge Budapesten koncertezik novemberben

Az Alter Bridge Budapesten koncertezik novemberben

Az Alter Bridge jelen pillanatban hetedik stúdióalbumának felvételein dolgozik, ami a 2019-ben kiadott Walk the Sky lemez folytatása lesz; utóbbi anyag több mint egy tucat országban vezette a slágerlistát.

A páratlan hangszeres és énektudást felmutató zenekar 2017 októberében már adott koncertet a Papp László Budapest Sportarénában, 2020 nyarán a Barba Negra Trackben lépett volna fel. Az Alter Bridge 2004-es színre lépése óta több mint másfél millió lemezt adott el az egész világon, dalaik letöltése eléri a százmilliós számot.

Az együttesben Myles Kennedy énekel és gitározik, Mark Tremonti gitározik és énekel, Brian Marshall játszik basszusgitáron és Scott Phillips dobol. Első lemezük, a 2004-ben kijött One Day Remains rögtön felkúszott az amerikai albumlista első öt helyezettje közé, az anyag a kritikusok és a rajongók tetszését ugyancsak kiérdemelte. A folytatás a 2007-ben kijött Blackbird című album volt, amit az AB III (2010), a Fortress (2013), a The Last Hero (2016), ezt követően 2019-ben a Walk the Sky követett. Az Alter Bridge szakadatlan koncertezett, és minden figyelemre méltó rock és metál rendezvényen fellépett az elmúlt másfél évtizedben.

mti

Hozzászólások lezárva.