Liget Budapest – A 2022-ben nyíló legjobb látványosságok közt a Magyar Zene Háza

A Föld 22 legjobb, 2022-ben megvalósuló kulturális látványossága közé választotta a Magyar Zene Házát az egyik legjelentősebb internacionális programajánló magazin, a Time Out – közölte a Városliget Zrt. a sajtó képviselőivel.

A toplista, melynek 2. helyét szerezte meg a Liget Budapest projektben megvalósuló Magyar Zene Háza, azokat az újdonságokat szedte csokorba, amelyeket a Time Out a korszerű esztendő nevezetes új helyszíneiként, eseményeiként ajánl az internacionális turizmus részére.

Az összegzés emlékeztet, hogy a Magyar Zene Háza többek között olyan kulturális világszenzációk előtt végzett a második helyen, mint a New York-i Museum of Broadway, az isztambuli Korszerű Művészetek Múzeuma, a tajvani Művészeti Center és a kairói Nagy Egyiptomi Múzeum, benne Tutanhamon sírjának egész leletanyagával. Az első helyre a Serge Gainsbourg francia énekes-zeneszerző életművét bemutató párizsi múzeumot sorolta a magazin.

A Magyar Zene Háza csodás objektuma decemberben jött létre és a világon specifikus komplexitású zenei beavató intézményként január végén nyitja meg kapuit a publikum előtt.

Liget Budapest – A 2022-ben nyíló legjobb látványosságok közt a Magyar Zene Háza

Liget Budapest – A 2022-ben nyíló legjobb látványosságok közt a Magyar Zene Háza

A japán sztárépítész, Fudzsimoto Szú által tervezett ház organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezetével és óriási üvegfalaival összetéveszthetetlen látványt nyújt, nem véletlen, hogy nemzetközileg a legjobban várt új objektumok közt tartja számon az internacionális hivatás – olvasható a közleményben.

A Városliget fái közt megbúvó, környezetével rendkívüli összhangban található új intézmény sokszínű programkínálatával jövő év elejétől a zene számtalan élményét tárja ezután a érdeklődők elé.

A Magyar Zene Háza az egykori lepusztult Hungexpo irodaházak helyén épült fel, a modern létesítmény környékén mindazonáltal egy évtizedekig elzárt és elhanyagolt, csaknem 7 ezer négyzetméternyi zöldfelület újult meg és válik ismételten a Városliget szabadon várja az érdeklődőket parkfelületévé.

A közlemény feleleveníti, hogy a Magyar Zene Háza épületére nem első alkalommal figyel fel az internacionális foglalkozás, megvalósulását már a kezdetek óta komoly figyelem veszi körbe az egész világon: a CNN és a World Architecture Community (WAC) is 2021 egyik legjobban várt új épületének nyilvánította. A házat már a tervei alapján 2019-ben Európa legjobb középületének választották a rangos londoni International Property Awards megmérettetésen, ami az ingatlanszakma egyik hatalmas, széles körben jegyzett elismerése. 2020-ban mindazonáltal a Föld legjobb zenei tematikájú fejlesztésének járó fődíjat kapta meg: az amerikai Music Cities Awards kiírásában, a legjobb zenei tematikájú ingatlanfejlesztésnek járó kitüntetését.

mti

Hozzászólások lezárva.