Zöld Budapest Tanácsadó Iroda nyílt a Városházán

Modern funkcióval nyílt meg a Zöld Budapest Tanácsadó Iroda a Városháza épületében: a központban a kíváncsiskodók a levegőtisztaság védelmével és a lakóhelyek energiahatékonysági korszerűsítésével kapcsolatban kaphatnak szakmai tanácsadásra is kiterjedő, komplex szolgáltatást – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal a sajtó képviselőit.

Az információ alapján az iroda a HungAIRy projektnek és a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központnak ad helyet.

Zöld Budapest Tanácsadó Iroda nyílt a Városházán

Zöld Budapest Tanácsadó Iroda nyílt a Városházán

A RenoPont indítványt az Energiaklub, a Magyar Energiahatékonysági Intézet, az IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft., az AACM Central Europe Kft. és a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete indította útjára azzal a céllal, hogy mindenre kiterjedő tanácsadással kiszámíthatóvá és szimplává tegyék az energetikai felújításokat.

Az „egyablakos” megoldás meghonosításával arra törekszenek, hogy a tulajdonosok minden műszaki, jogi és pénzügyi tudnivalót egyetlen helyen kapjanak meg, a tervezéstől a kivitelezésen át a használatig.

A projekt az Európai Unió Horizon 2020 finanszírozásával valósul meg.

Az irodában a 2019-ben indult, a légszennyezés csökkentését és a lakosság szemléletformálását célul kitűző Life IP HungAIRy projekt ökomenedzserei is várják az érdeklődőket. Mestereik például a komposztálás, a helyes fatüzelés és a környezetbarát közlekedési módszerek témájában adnak tanácsokat, de a levegőminőség javítását célzó magyarországi és uniós pályázatokkal kapcsolatos információnyújtás is a feladataik közé sorolható.

A LIFE IP HungAIRy projekt az Európai Unió LIFE programjának segédkezésével valósul meg – írta a Főpolgármesteri Hivatal.

mti

Hozzászólások lezárva.