December centrumában nyújtják át a Budapesti Arénát

December centrumában nyújtják át a Budapesti Arénát, mondta a létesítmény külső fénypróbáján Bardóczy Gábor, a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság kormánybiztosa.

„Mikor is a Magyar Kézilabda Szövetség 2018 nyarán Szlovákiával együtt kiérdemelte az Európa-bajnokság rendezési jogát, csak reménykedtünk benne, hogy 2021-ben ezt követően itt állhatunk egy most bemutatott, korszerű sokoldalú csarnok mellett, ahol megrendezhetjük az Európa-bajnokság egyik csoportját, azonkívül újabb mérkőzéseit, most mindazonáltal egy újabb lépést tettünk afelé, hogy januárban megnyithassunk a kontinenstornát” – mondta a rendezvényen Bardóczy.

Míg a létesítmény – példa nélküli külső világítása révén – piros, fehér és zöld színbe öltözött, a kormánybiztos kijelentette, hogy a csarnokot december centrumában nyújtják át. Reményét fejezte ki, hogy januárban minél többen szurkolhatnak a helyszínen a magyar válogatottnak, amely története esetén első alkalommal léphet pályára hazai környezetben világversenyen.

Az 50 ezer négyzetméter alapterületű, 20 022 fős befogadóképességű népligeti létesítmény építése két évvel ezelőtt kezdődött. A külső fényekért 2800 világítótest, 3300 méteres ledcsík és egy 700 négyzetméter felületű kivetítő felelős.

A 24 csapatos kontinenstornán január 13. és 30. közt 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, ezután 18-án 18 órától Izlanddal találkozik a modern budapesti csarnokban. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan ugyanakkor az első kettő kerül az elődöntőbe. A modern aréna az egyik középdöntő-csoportnak, ezt követően az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad.

mti

Hozzászólások lezárva.