Új erősáramú szaktanteremmel bővült a budapesti Weiss Manfréd Szakgimnázium

Új erősáramú szaktanteremmel bővült a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a termet a BKSZC a Legrand Magyarország Zrt. -vel együttesen formálta ki – hangzott el sajtótájékoztatón Budapesten.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőtképzésért felelős helyettes államtitkára a szaktanterem átadásán közölte, a szakképzés, a gazdaság területén olyan nagy léptékben haladnak a fejlesztések, azonfelül olyan sebesen változik a modern műszaki megoldás és a technika, hogy az iskolák ezzel képtelenek lépést tartani. Így létfontosságú, hogy a vállalkozások hozzák be az iskolákba a tudásukat.

Új erősáramú szaktanteremmel bővült a budapesti Weiss Manfréd Szakgimnázium

Új erősáramú szaktanteremmel bővült a budapesti Weiss Manfréd Szakgimnázium

Ezen felül az képzés rendszerébe jelentős olyan eszközöket behozni, amelyek alkalmat kínálnak a korszerű tartalmak megjelenítésére a képzésben. Ez a most bejelentett fejlesztés is erre példa.

Hafiek Andrea, a BKSZC kancellárja közölte, a centrum már víziójában is megfogalmazta, hogy vállalatokkal összefogva áhítanának olyan továbbfejlesztett képzéseket adni a diákoknak, ami versenyképes tudást nyújt számukra a munkaerőpiacon.

Közölte, a Legrand Zrt. -vel 2015-2016 óta tart az kooperáció, ennek részeként – a Weiss Manfréd Szakgimnáziumban – az előző években a most átadott szaktanteremmel közösen 3 új terem jött létre, a fejlesztések értéke együttesen 110 millió forint.

A Legrand Zrt. -vel való partnerség eredményeként a Weiss Manfréd Szakgimnáziumban létrehozták az Euroskillsen induló versenyző felkészítését szolgáló termet, a KNX-termet, ahol a tanulók az okos szerkentyűk, okos otthonok programozási megoldásairól tanulnak, valamint a most átadott erősáramú szaktantermet, ahol villanyszerelőket és technikusokat képeznek.

Károlyi László, a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója kijelentette, a cég a házak elektromos és digitális infrastruktúrájával odafigyel, 1992 óta vannak jelen Magyarországon.

A sajtótájékoztató végén a 3 terem együttes működtetéséről együttműködési szerződést írt alá Bánátfy Andrea, a BKSZC direktora, Hafiek Andrea, a BKSZC kancellárja és Károlyi László.

mti, fotó: Kovács Attila

Hozzászólások lezárva.