Két újabb budapesti étterem nyerte el a Michelin-csillagot

Két újabb étterem, az Essencia és a Salt is Michelin-csillagot nyert a budapesti Michelin-kalauz legfrissebb kiadása alapján, melynek kritikusai hat új étteremmel egészítették ki az ajánlott helyek listáját is.

Az Essencia és a Salt is most először megjelenik a kalauzban, ezzel Budapesten már a Babellel, a Borkonyha Winekitchennel, a Costesszel, a Costes Downtownnal és a Standdal egyesült erővel összesen hét Michelin-csillagos étterem üzemel – közölte Michelin Hungária Kft. a sajtó képviselőivel.

Két újabb budapesti étterem nyerte el a Michelin-csillagot

Két újabb budapesti étterem nyerte el a Michelin-csillagot

Az információ alapján az Essencia éttermet Tiago és Éva Sabarigo vezeti: Tiago séf portugál származású, ameddig felesége, Éva magyarországi születésű. Az ugyanabban az időben stílusos és családias étterem menüje mindkét kultúra önfeledt ünneplését vegyíti.

Mint emlékeztetnek, a Salt Budapest Tóth Szilárd séf-tulajdonos ötletéből született. Az okosan felépített és leleményes menü több technikát alkalmaz, akárcsak az erjesztés és pácolás folyamata. A séf-tulajdonos fenntartható gasztronómia iránti elköteleződésének hála az étterem zöld jelölést is kapott.

„Mindkét étterem csodálatos példája Budapest dinamikus éttermi szférájának. Nemcsak kitűnő fogásokat adnak, hanem valami extrát is, míg tiszteletben tartják a magyar konyha hagyományait” – méltatta a két éttermet Gwendal Poullennec, a Michelin-kalauz internacionális igazgatója.

A Michelin-kalauz kritikusai hat új étteremmel egészítették ki az ajánlott Michelin Plate helyek listáját. Ezek közt megtalálható a Hoppá! Bistro több törzsvendéggel; a Felix, amely vegyíti a kifinomult főzési technikákat és a feltűnő építészeti elemeket; a Stand25 Bisztró (a Stand kistestvére), amely új helyszínnel újra felkerült a listára; az trendi Spago by Wolfgang Puck, ahova mindenki kiöltözik; a Rumour, ahol a találékony menüt a konyha körül kialakított nyílt pultnál szolgálják fel; mitöbb az dekoratívan korszerű Pasztell, ahol a legkorszerűbb konyhában kísérhetjük figyelemmel a séfek tevékenységét – áll a közleményben.

A Michelin Plate helyek listáján ezzel már tizennyolc budapesti étterem megjelenik.

Gwendal Poullennec alapján Budapest az eltérő stílusú és árkategóriájú vendéglők csodálatos választékát biztosítsa. „Néhányat a házon belüli séfek és vendéglátók vezetnek, néhányat olyan szakértők, akik külföldön gyűjtöttek tapasztalatot, ezt követően hazatértek. Ez adja a főváros életerejét, ami azt is jelenti, hogy ígéretes jövő elé néz az éttermi szféra”.

Mivel a budapesti kalauz ezúttal csak digitális formában jelenik meg, a kritikusoknak több idejük volt dolgozni rajta, ami létfontosságúnak bizonyult az aktuális kihívások mellett. Mindemellett a Michelin Guide szakértői ugyanazokat a módszereket alkalmazták és értékeket keresték, mint a korábbi években, nem történt könnyítés, amely csorbítaná a Michelin-kalauz tekintélyét – hangsúlyozzák a közleményben.

A budapesti Michelin-kalauz a https://guide. michelin.com/hu/en címen, ezenkívül az térítésmentes IOS vagy Android applikációkban áll rendelkezésre.

mti

Hozzászólások lezárva.