Rúzsa Magdolna Karma címmel új lemezt jelentetett meg

Karma címmel megjelent Rúzsa Magdolna nyolcadik stúdióalbuma. Az énekes elektronikus poplemezén megint Szakos Krisztiánnal dolgozott közösen.

„Mivel ezelőtt már megszoktuk, hogy ketten írjuk és rögzítjük is a dalokat, a járvány, a karantén ebből a szempontból nem jelentett változást. Természetesen az ember ilyenkor egy kicsit mentálisan megborul, de igencsak termékenyek voltunk, merthogy a Karmán tizennégy dal hallható” – mondta Rúzsa Magdolna a sajtó képviselőinek.

A Karma dalait, szövegeit az énekesnő írta, a zenék társszerzője, a hangszerek megszólaltatója, amellett a zenei producer és a hangmérnök Szakos Krisztián volt, mint az Érj hozzám (2016) és az Aduász (2018) című album, mindemellett a múlt évben kiadott zenés mesekönyv, az Angyalkert dalai tekintetében.

„Pozitív hangulatú lemezt szerettem volna készíteni, az anyagra felkerült darabok azért is születtek, hogy a nyári fesztiválokon, ha egyszer újra lesznek, meg lehessen táncoltatni a közönséget. Azért jelen van a lírai oldalam is, az album két utolsó dala, a Lábnyomok és a Domine is ilyen” – mesélte az előadó.

A számok a mindennapokról, érzelmekről, szerelemről szólnak. A lemez első klipes dala, a Szembeszél azt mutatja meg, mennyire hiányzik neki a koncertek, parádék közönsége és hogy módfelett várja már az újratalálkozást. „Kellenek az előremutató dalok, amelyek valószínűleg energiát tudnak adni a folytatáshoz. Nehéz és nem az igazi karanténból kapcsolatot tartani a rajongókkal, így is döntöttem úgy karácsony előtt, hogy 2020 februári dupla teltházas Aréna-koncertem felvételét ajándékként felteszem a YouTube-ra”.

Legutóbbi stúdiólemezére, a 2019-ben megjelent Lélekcirkuszra Presser Gábor írt neki dalokat, együttesen turnézott is vele. Rúzsa Magdolna a sajtó képviselőinek hangoztatta: tervezik a folytatást. „Úgy érzem, a felszabadult, táncos énem jól megfér a mélyebb, nagyobb érzékenységgel rendelkezik, az inkább a színházi környezetbe illő oldalammal, és a publikum is szereti bennem ezt a kettősséget”.

Az előadó előző évben koncertek, turnék hiányában mesekönyvet írt dalokkal Angyalkert címmel, melyet jelentősen kedvezően fogadott a publikum. „Óriási öröm, hogy túlléptük a nyolcezer eladott példányt, ami a mai könyvpiacon nagy szó. Szeretném, ha az Angyalkertből rajzfilm készülne és szó van egy musicalről is, amivel kapcsolatban bölcs tanácsokat kaptam Presser Gábortól”.

A pandémia folytán tervezni még most sem lehet, de „ceruzával már vannak beírva koncertdátumok a naptárba”. Az énekes hozzáfűzte: hosszú folyamat lesz, amíg a dolgok visszatérnek a rendes kerékvágásba és sok mindent teljesen újra kell kezdeni. „Huszonegy fős koncertstábbal dolgozom, sajnos egy éve nem tudtam munkát adni ezeknek az embereknek”.

A másfél évtizede a legsikeresebb hazai énekesnők közé tartozó Rúzsa Magdolna 2007-ben Magyarország képviseletében Aprócska blues című számával a 9. helyet érte el a helsinki Eurovíziós Dalfesztiválon. Volt önálló estje a Pesti Színházban Magdaléna Rúzsa címmel, szerepelt a közmédia dalválasztó műsora, A Dal zsűrijében. Korábbi hét stúdióalbuma mellett öt koncertlemezt állított elő; kapott Fonogram-díjat, Artisjus-díjat és Petőfi Zenei Díjat.

Alkotótársa, Szakos Krisztián ezelőtt játszott Ákos zenekarában, dolgozott egyesült erővel mások mellett a Compact Discóval, Kállay-Saunders Andrással, Kozma Orsival és Caramellel is.

mti

Hozzászólások lezárva.