A közoktatás fejlesztését segítő programokra hirdetett pályázatot az MTA

Meghirdette pályázatát a közoktatás fejlesztésének akadémiai megalapozását segítő, tág értelemben vett neveléstudományi kutatások támogatására a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) – közölte a szervezet.

Mint írták, a közoktatás-fejlesztési kutatási pályázatra olyan egyetemi, különösképpen pedagógusképzéssel munkálkodó intézményekben foglalkoztatott főállású trénerek vagy kutatóintézetek által foglalkoztatott szakemberek jelentkezhetnek, akik a kutatási pályázatukban bemutatott szakterületen kimagasló szakmai eredményeket értek el.

A pályázatot benyújtó személynek (kutatócsoport-vezetőnek) a pályázat benyújtásának dátumánál legalább három évvel ezelőtt megszerzett PhD-fokozattal kell rendelkeznie. A pályázónak (kutatócsoport-vezetőnek) kutatócsoportot kell létrehoznia.

A közoktatás fejlesztését segítő programokra hirdetett pályázatot az MTA

A közoktatás fejlesztését segítő programokra hirdetett pályázatot az MTA

A pályázat nyílt, a vissza nem térítendő patronálás folyósítására egy összegben előleg formájában, éves ütemezés alapján, időarányosan vagy teljesítésarányosan kerülhet sor. A megítélt összeg a pályázat keretében foglalkoztatott munkatársak – akárcsak fiatal tudósok, segédszemélyzet – bérére, a kutatásba bevont személyek – mindent összevetve példának okáért a közoktatásban foglalkoztatott tanárok – megbízási díjaira és járulékaira, dologi kiadásokra – mint az Open Access-díj, nyelvi lektorálás, konferencia-részvétel –, a kutatáshoz létfontosságú tárgyi szerkezetek beszerzésére, ráadásul rezsiköltségre felhasználható fel.

Az éves pályázati keret összege 200 millió forint, a pályázatonként kiosztható maximális összeg évi 20 millió forint. A pályázati hirdetmény részletei a www.mta.hu oldalon olvashatók.

mti

Hozzászólások lezárva.