A Magyar Innovációs Nagydíjra 69 pályázatot nyújtottak be

A Magyarországon funkcionáló vállalkozások 69 pályázatot nyújtottak be a Magyar Innovációs Nagydíj legutóbbi felhívására – közölte a Magyar Innovációs Szövetség.

A jelentkezések száma alapján a szövetség úgy véli, hogy múlt évben meghatározóan javult az innovációs teljesítmény, mivel a 2019-es felhíváshoz képest másfélszer több pályázatot nyújtottak be. Sok hangsúlyos, és több rendkívüli innovációs teljesítmény is van köztük – írták. Agrárterületről különösen sok pályázatot fogadtak a szervezők.

A Magyar Innovációs Nagydíjra 69 pályázatot nyújtottak be

A Magyar Innovációs Nagydíjra 69 pályázatot nyújtottak be

A bírálóbizottság elismert tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, elnöke az innovációs és technológiai miniszter. A testület először is a 2020-as gazdasági mutatóik alapján értékeli a pályázatokat, vagyis a kutatási-fejlesztési eredménnyel elért többleteredményt veszi figyelembe.

A 29. Magyar Innovációs Nagydíj mellett nyolc innovációs díjat is átadnak az ez évi eredményhirdetésen. A gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerését jelentő projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) patronálásával, az NKFI Alapból valósul meg – olvasható a közleményben.

mti

Hozzászólások lezárva.