Az év legjobban várt objektumai közé sorolta a Magyar Zene Házát a World Architetcure Community

A Föld tíz legjobban várt, idén befejezendő építménye közé választotta a Liget Budapest projekt keretében készülő Magyar Zene Házát a World Architecture Community (WAC) holland építészeti szaklap (worldarchitecture. org).

A 10 Hotly-Anticipated Buildings Set To Be Completed In 2021 című cikk tíz olyan épületre hívja fel a figyelmet, amelyek 2021-ben készülnek el vagy a koronavírus-járvány folytán idén veheti őket birtokba a nagyérdemű. A Nyugat-Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában készülő objektumok mellett a közép- és kelet-európai régióból a Fudzsimoto Szú japán sztárépítész által tervezett Magyar Zene Háza az egyetlen fejlesztés. A listán olyan internacionális építészcsillagok irodáinak alkotmányai megjelennek, mint Renzo Piano, Haza Hadid vagy Rem Koolhas.

Az év legjobban várt objektumai közé sorolta a Magyar Zene Házát a World Architetcure Community

Az év legjobban várt objektumai közé sorolta a Magyar Zene Házát a World Architetcure Community

Mint a WAC felidéz, a Magyar Zene Háza a Városligeti-tó melletti régióban épül, a régóta használaton kívüli Hungexpo-irodaházak helyén. A 3000 négyzetméteres ház a Liget Budapest projekt keretében készül, melynek része például az ugyancsak japán SANAA által tervezett Új Nemzeti Galéria is – tárja a közönség elé a projektet a holland szaklap.

A Magyar Zene Háza már szerkezetkész, formát öltött „ikonikus” tetőszerkezete és készül monumentális üvegfala is, amely kategóriájában a legnagyobb lesz a kontinensen – méltatja a cikk Fudzsimoto Szú tervét.

Mint felidézik, a japán építész anonim internacionális pályázaton nyerte el a megbízást a Magyar Zene Háza tervezésére. Az ház 2021-ben nyithatja meg a kapuit.

A WAC tízes listáján megjelenik még Hollandiából a rotterdami Depot Boijmans Van Beuningen Museum (tervező: MVRDV) és az amszterdami Valley lakókomplexum (MVRDV), Kínából a csücsoui Quzhou Sports Campus (MAD Architects) és a hajkoui Wormhole Library (MAD Architects), az Egyesült Államokból a Denver Art Museum új építészeti és dizájngalériái (OMA), a New York-i Pier55 (Heatherwick Studio) folyóra épült parkja és az Amerikai Filmakadémia Los Angeles-i Filmmúzeuma (Renzo Piano Building Workshop), Bangladesből a dakkai BRAC Egyetem belvárosi campusa és parkja (WOHA), emellett Szaúd-Arábiából a rijádi King Abdullah Financial District metróállomás alkotmánya (Zaha Hadid Architects).

A Magyar Zene Házát januárban az amerikai CNN hírtelevízió honlapja is a Föld legjobban várt létesítményei közé sorolta; Fudzsimoto Szú objektuma az egyetlen fejlesztés, amely mind a WAC, mind a CNN listáján megjelenik.

mti

Hozzászólások lezárva.