Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház

Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház az idén; opera, musical, balett- és táncelőadásokkal, filmzenei, hagyományos és szokatlan koncertekkel várják a közönséget.

A Margitszigeti Színház májustól szeptemberig tartó programnaptárában az idén az eddigieknél is gazdagabb kínálattal találkozhatnak a kíváncsiskodók – olvasható a szervezők közleményében.

Mint írják, a színház vezetésének elsődleges szempontja, hogy biztonságos szabadtéri státuszok közt a kőszínházi szezonban elmaradt egyes előadások bemutatására helyet nyújtson a társulatoknak. Ezáltal a margitszigeti nagyszínpad szabadtéri bemutatójaként láthatja a nagyérdemű a Puskás, a Kabaré, a Mozart! és a Nikola Tesla című musicalt és előkészítés alatt áll a fővárosi Operettszínház bemutatója, a Hegedűs a háztetőn.

A könnyűzenei koncerteken felkapott előadók és zenekarok kínálatából válogathat a publikum. Például fellép az R-GO, Caramel, Tóth Vera, Fenyő Miklós, Dés László, Geszti Péter, Stanley Jordan, Zagar, a Budapest Klezmer Band, a Budapest Bár, Lotfi Begi és a Heureka Pop Orchestra, ugyanakkor a Margitszigeten mutatkozik be a modern Csókkirály-show Szente Vajk rendezésében.

Az ez évi szezonban a tradicionális, évfordulós szerzőket, Verdit, Mozartot és Bartókot is neves előadók tolmácsolásában ünnepelheti a publikum – áll a közleményben.

Mint írják, a katalán Calixto Bieito rendez, Escamillo a Carmen-operabemutatón Bretz Gábor, a Verdi Gálán ugyanakkor Arturo Chacón Cruz és Maria Grazia Schiavo lép fel a főszerepekben. A Nemzeti Filharmonikusok koncertjét Kesselyák Gergely vezényli, Lucas & Arthur Jussen kétzongorás produkcióval, Mozart Esz-dúr versenyművével lép a magyar nézők elé. Ugyancsak Mozart vonzásában születik meg a Mozart 230 Filmzene koncert, amelyen Hámori Máté vezényli az Óbudai Danubia Zenekart.

Hervé Koubi koreográfus új bemutatója és Szergej Polunyin Raszputyin-előadása is megjelenik a programban. A nemzeti összetartozás napján a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök, csaták és szerelmek című táncelőadása adja a keretét egy emlékestnek, Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre segédkezésével. Augusztus 20. a Bánk bán napja a Margitszigeten – olvasható a közleményben.

Mint írják, a nagyszínpadi előadások mellett nagyon sok kísérőprogram, a víztoronyban szervezett kiállítások, a koraesti térzenei koncertek, a reneszánsz délelőttök, az interaktív meseszínpad, az irodalmi séták és a színház kikötőjébe érkező színházi hajójáratok adnak újabb lehetőséget a kikapcsolódásra.

A Margitszigeti Színház műsornaptára és egyéb tudnivalók a www.margitszigetiszinhaz.hu oldalon állnak rendelkezésre.

mti

Hozzászólások lezárva.