A fővárosi állatkert tevékenységét is elismerték Sós Endre elnökké választásával

Sós Endre, a fővárosi állatkert főállatorvosa alapján a Fővárosi Állat- és Növénykertben folyó szakmai munka elismerését is jelenti, hogy megválasztották az Európai Állatkerti és Vadállatorvosok Szövetségének (EAZWV) elnökévé.

Sós Endre azt mondta: valamint, hogy hatalmas megtiszteltetés, egyben nagy feladat is, hogy a 30 éve hozott létre szervezet élére került. Felelevenítette, hogy már a kezdetektől fogva részt vett a szervezet munkájában, az elmúlt két évben alelnökként dolgozott a több mint hatszáz tagot számláló szövetségben.

A fővárosi állatkert tevékenységét is elismerték Sós Endre elnökké választásával

A fővárosi állatkert tevékenységét is elismerték Sós Endre elnökké választásával

Közölte még: az EAZWV szakmai és képzési programjaival az állatkerti és a vadállatokkal foglalatoskodó állatorvosok tevékenységét támogatja Európában.

Sós Endre, aki állatorvosi tanácsadóként részt vesz az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) elefántokkal foglalatoskodó szakmai bizottságának munkájában is, kitért arra, hogy a világjárvány sok feladatot ad a EAZWV tagjainak, mivel vannak olyan állatfajok, amelyek ugyanúgy fogékonyak a vírus okozta betegségre, mint az emberek. Az EAZWV a betegséggel kapcsolatos kutatásokat is összefogja és olyan információkkal támogatják a tagok egymást, amelyek hozzájárulnak az állatok védelméhez.

Hanga Zoltán szóvivő a műsorban kiemelte: a szövetség munkájának jelentős célja az intézmények közti jártasságok megosztása, ennek érdekében az állatkertek dolgozói napi kapcsolatban állnak egymással. Ez biztosítja, hogy a mesterek magas szinten gondoskodjanak az állatkertekben élő állatokról a világban mindenfelé.

A szóvivő közölte azt is, hogy az állatkertben most is sok a tennivaló, az intézmény munkatársai ilyenkor végzik az oltásokat, féreghajtásokat, ezenkívül a mentőmunka sem állt le: az év eleje óta már egy vándorsólymot és egy mérgezett szirti sast is kezeltek az állatkerti orvosok.

Közölte azt is, hogy Angele, az állatkert vemhes elefánt nősténye várhatóan tavasszal hozza világra elefántborúját. Bíznak abban, hogy amennyiben a járványhelyzet engedi, akkorára megnyithatják az intézmény kapuit és a vendégek közelről is megcsodálhatják az elefántborjút.

mti

Hozzászólások lezárva.