Újabb internacionális díjat kapott a Puskás Aréna

Újabb rangos internacionális elismerést érdemelt ki a Puskás Aréna: a legjobb kinézettel rendelkező sportlétesítmény különdíját nyerte a Prix Versailles építészeti díjkiosztón.

A magyar nemzeti aréna olyan létesítményekkel versenyzett, mint a londoni Tottenham Hotspur Stadion, a moszkvai VTB Aréna vagy a dubaji al-Maktúm Stadion – olvasható a Budapest Fejlesztési Center Nonprofit Zrt. közleményében.

Fürjes Balázs, a Puskás Aréna tervezését, építését és működtetését irányító kormánybiztos a díj kapcsán kijelentette: „A modern Puskást magyarok tervezték, magyarok építették, a felépítése három éven keresztül tizenötezer magyar embernek adott munkát, tizenötezer család megélhetését biztosította. Mindannyian büszkék lehetünk erre a teljesítményre – ez a mi nagy, együttes sikerünk.”

Újabb internacionális díjat kapott a Puskás Aréna

Újabb internacionális díjat kapott a Puskás Aréna

Az arénának nem ez az első internacionális elismerése. A szakmai zsűri állásfoglalásának megfelelően a közönségtájékoztató, látogatóterelő vizuális jelrendszere kiérdemelte az internacionális kreatívszakma Oscarját, a Red Dotot. A létesítményt a Stadium Database szakportál közönségszavazásán ugyanakkor a 2019-es Év stadionjának választották, a zsűri voksolásán holtversenyben a második helyet érte el.

Közép-Európa legnagyobb, legújabb élményarénáját egy éve osztották ki a Magyarország-Uruguay labdarúgó-mérkőzéssel. Attól kezdve otthont adott az Európai Szuperkupának és az FTC Bajnokok Ligája-mérkőzéseinek.

Fürjes Balázs kiemelte, a 2021-es év is bővelkedni fog a legkülönbözőbb eseményekben:

„Nyári hónapokban a foci Eb-n – a koronavírus-világjárványt remélhetőleg már magunk mögött hagyva – meg fog őrülni Budapest, Magyarország, de a lengyelek és az angolok elleni világbajnoki selejtezőt is felettébb sokan várjuk. A világhírű Aerosmithnek betudhatóan dübörög ezután a rock ‘n’ roll, óriási kíváncsiság fogja övezni az Ez az a nap! keresztény fesztivált, és az elképzelések alapján sok konferenciát, bankettet, másfajta vállalkozásbeli eseményt is tartanak ezt követően az arénában” – hangoztatta a kormánybiztos.

mti

Hozzászólások lezárva.