Átadták a fővárosi Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát

Elkészült a fővárosi Szent Margit Gimnázium új, csaknem 1400 négyzetméteres tornacsarnoka, a környezetrendezéssel közösen a beruházás csaknem 2,5 milliárd forintból valósult meg.

Az alkotmány átadásán Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési megbízottja hangoztatta: a sportolási lehetőségeket biztosító alkotmányok, mindent összevetve a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált stádiumok közt felkészüljenek az életre. Tudniillik, egy ilyen küzdőtér az élet kicsinyített mása, a mérkőzésekkel felkészülhetnek arra is, hogy az életben is eredményesen tudjanak ezután úrrá lenni a nehéz helyzeteken – tette hozzá.

Átadták a fővárosi Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát

Átadták a fővárosi Szent Margit Gimnázium új tornacsarnokát

Simicskó István kiemelte, ha a sportszerűséget „keresztül tudjuk hozni az életünkbe”, akkor az emberi viszonyainkat „minőségibbé” tudjuk tenni. A kormány mindezért patronálja azon törekvéseket, amelyek arról szólnak, hogy egy erősebb nemzedéket tudjunk felnevelni – mondta.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta el, hogy az egyházi iskolák és a társadalom roppant módon nagy része a normalitást követi. „A teremtett világot szeretné követni: azt, hogy a fiú, fiú, a lány, lány” – hangoztatta.

Közölte, a mai társadalomban a normalitást, a teremtett világ értékrendjét néhányan meg akarják kérdőjelezni. Nekünk mindazonáltal azt kell közvetíteni, ami a normalitást akarja továbbadni a következő nemzedékeknek.

Így a kormány egyre nagyobb mértékben patronálja az egyházi oktatást, nevelést. Akár iskolák felújításával, akár tornacsarnokok építésével, hogy ott is az egészséges életmódhoz, a sportoláshoz és ezen át a természet és a teremtett világ szeretetéhez vezessük a fiataljainkat – mondta Soltész Miklós.

Az átadáson elhangzott, hogy a Szent Gellért-tornacsarnok megépítéséhez az állam 1 milliárd 65 millió forinttal járult hozzá.

A beszédeket követően megáldották a korszerű épületet.

A közreadott tájékoztató alapján az ház körül cölöpfal tartja a földtömeget, mindent összevetve az létesítmény északi oldala teljesen a föld alatt van. A tornacsarnok nagyterme egy szabványos kosárlabda pályának ad helyet, középen leereszthető térelválasztó függönnyel. Az ház tetején egy kézilabdapálya készült gumi burkolattal.

mti, fotó: Soós Lajos

Hozzászólások lezárva.