Megnyílt az Akadémia park melletti modernizált P+R parkoló a II. kerületben

Használatba vehették az autósok a főváros II. kerületében az Akadémia park melletti modernizált P+R parkolót, amely újabb parkolóhelyekkel bővült – közölte a fővárosi Közlekedési Centrum (BKK) sajtótájékoztatóján.

A külső városrészekből és az agglomerációból gépkocsival érkezők innen a közösségi közlekedés járataival – az 56-os és a 61-es villamossal –, ezenfelül kerékpárúton juthatnak be a legkönnyebben a belvárosba – olvasható a közleményben.

Megnyílt az Akadémia park melletti modernizált P+R parkoló a II. kerületben

Megnyílt az Akadémia park melletti modernizált P+R parkoló a II. kerületben

Mint írták, a június 15-én megkezdett kivitelezés alatt az ezelőtt 76 férőhelyes parkoló 85 férőhelyesre bővült, ráadásul egy új, 24 férőhelyes parkoló is épült. Ezzel a fejlesztéssel Budapesten összesen csaknem 5730 kijelölt P+R parkolóhelyet használhatnak az autósok.

A Hűvösvölgyi út melletti P+R parkolóban az átépítéssel és a bővítéssel két egymás melletti helyszínen egyszerre 109 gépjármű tud parkolni. A övezetben mozgáskorlátozottak részére kialakított parkolóhelyek is rendelkezésre állnak.

A BKK információja alapján a P+R parkolót körülvevő értékes idős fák megóvása érdekében a parkolóhelyeket vízáteresztő pályaszerkezettel és térkővel burkolták, a köztük található zöld szigetekbe ugyanakkor 18 facsemetét és 560 cserjét telepítettek.

A projekt részeként felújították a járdát, korszerűsítették a közműveket, a közvilágítást, és térfigyelő kamerákat telepítettek.

mti

Hozzászólások lezárva.