Bélyegre került az egyéves Puskás Aréna

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki az egy éve átadott Puskás Aréna tiszteletére.

A sorszámozott bélyegblokk Hefelle Glória grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomdában készült 50 ezer példányban. A megjelenés napjától megvásárolható az elsőnapi postákon és a Filapostán, emellettés megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is. Az alkalmi bélyegblokkon, a borítékon és a bélyegzőben az Arénáról készült külső és belső felvételek, azonkívül az intézmény logója megjelenik.

A Magyar Posta Zrt. sajtóközleménye felidéz rá, hogy Közép-Európa legnagyobb, legújabb élményarénája 2019. november 15-én, a Magyarország-Uruguay felkészülési labdarúgó-mérkőzéssel nyitotta meg kapuit. Az akkortól eltelt egy évben otthont adott például a Bayern München sikerét hozó UEFA Szuperkupának, a Ferencváros-Juventus Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésnek és az Izland elleni pótselejtezőnek, melyen a magyar labdarúgó-válogatott kiharcolta a részvételt a jövő nyárra halasztott, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

„Ezek az együttes élmények összekovácsolják a nemzetet, óriási lelkierőt adnak ezekben a komoly fizikai és lelki megpróbáltatással járó korban. Bízzunk benne, hogy 2021 júniusában a magyar szurkolók teltházas meccseken buzdíthatják a nemzeti válogatottat az Európa-bajnokságon” – idézte a közlemény Fürjes Balázst, a Puskás Aréna tervezését, építését és működtetését irányító kormánybiztost, aki kiemelte: az objektum kialakításánál jelentős szempont volt, hogy annak látványa felidézze a mesés Népstadiont. A karakteres pilonoknak és betonrácsaiknak betudhatóan az újban érzékelhető a régi, ami az alkalmi bélyegblokkon is visszaköszön.

Fürjes Balázs alapján mindenki büszke lehet a modern Puskásra, amely száz százalékban magyar teljesítmény: magyarok tervezték, magyarok építették.

„Felépítése három éven keresztül tizenötezer magyar embernek adott munkát, tizenötezer család megélhetését segítette” – nyilatkozott, kiemelve, hogy a korszerű Puskás Aréna átlagos árszínvonalon épült, sőt, a vele teljesen egy időben készült, ugyanekkora tokiói Olimpiai Stadion a duplájába került.

A kormánybiztos nyomatékosította, a Puskás Aréna több mint stadion, Budapest világszínvonalú nyolcvanezres koncerthelyszínnel bővült, melyet nyári hónapokban a mesés Aerosmith koncertjén is meg lehet ezt követően tapasztalni.

„Amint a járványhelyzet biztosítja, a modern Puskás újból meghatározó színtere lesz nagy internacionális konferenciáknak, fogadásoknak, zárt térben tartott előadásoknak, kereskedelmi eseményeknek is, biztosítva a gazdaságos működés feltételeit” – tette hozzá Fürjes Balázs.

mti

Hozzászólások lezárva.