Országos Táncjáték Fesztivált rendeznek az Erzsébetligeti Színházban

November 17-én, szombaton rendezik meg a XVI. Országos Táncjáték Fesztivált Budapesten, az Erzsébetligeti Színházban a Táncpedagógusok Országos Szövetségének szervezésében. Az eseményen a tradicionális balettől a jelenkori táncig láthatók előadások.

Az Országos Táncjáték Rendezvény új oldalról népszerűsíti a táncművészetet, rámutatva a műfaj komplexitására. Tánc, zene, irodalom, képzőművészet és az előadóművészet egységes harmóniában jelenik meg az előadott művekben – olvasható a szervezők Közleményében.

Mint írják, a Táncpedagógusok Országos Szövetsége a különféle stílust követő magyar táncpedagógusokat – balettmestereket, társastánc-oktatókat, modern-kortárs tánc pedagógusokat – és az általuk képviselt intézményeket fogja össze. A szervezet elemei közművelődési intézményekben, önálló táncművészeti stúdiókban, alapfokú művészeti iskolákban és tánctagozatos általános iskolákban tanítanak.

A Táncjáték Parádé 1998 óta ad lehetőséget a táncpedagógusoknak és a növendékeknek, hogy az 5-15 perces koreográfiák mellett hosszabb lélegzetű művekkel, táncszínházi előadásokkal is bemutatkozhassanak és a szakmai zsűritől visszajelzést kapjanak munkájukról.

A bemutatott produkciókat értékelő szakmai zsűri kritikái támogatják a táncpedagógusok, koreográfusok, együttesek szakmai fejlődését. A szövetség ezzel a szakmai tevékenységével is hozzájárul a gyerekek művészeti neveléséhez és a színházba járás népszerűsítéséhez is – áll a közleményben.

Mint kiemelik, az Országos Táncjáték Parádé híres eseményként van jelen az nem profi táncéletben, a közművelődési intézmények, az alapfokú művészeti iskolák, másfajta magánstúdiók és a táncpedagógusok életében. Az esemény lehetőséget ad az állam eltérő pontjaiból érkező táncosok, táncpedagógusok, szerzők, előadók tapasztalatcseréjére is.

mti

Hozzászólások lezárva.