Megvannak a Mikrofonpróba című tehetségkutató versenyzői

Megvan az a tíz versenyző, aki a Bartók Rádió élő műsorfolyamában október idején több fordulóban méri össze tudását a Mikrofonpróba című műsorvezetői tehetségkutató versenyen.

Csiki Eszter, Dinya Dávid, Fekete Dániel, Fellegi Lénárd, Kiss Fruzsina, Kovács Boróka, Németh Eszter, Tímár Zsófia, Tóth Endre és Véghelyi Gabriella lett az a tíz versenyző, akiket a 125 jelentkező közül választott ki a zsűri – mondta Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója a vetélkedőbe jutott versenyzők bemutatásakor, Budapesten.

Megvannak a Mikrofonpróba című tehetségkutató versenyzői

Megemlítette, hogy szeptember 22-ig várták a komolyzenét szerető, 23 és 40 év közti érdeklődők jelentkezését, akik örömmel kipróbálnák magukat rádiós műsorvezetőként. A Bartók Rádió 10 évvel ezelőtt már szervezett hasonló megmérettetést, Bősze Ádám és Becze Szilvia műsorvezetők, – akik most mentorként vesznek részt a vetélkedőben – attól fogva dolgoznak a rádiónál.

A verseny ismertetésekor kijelentette, hogy a tíz műsorvezető-jelöltet a Bartók Rádió műsorvezetői mentorálják, a műsorokat mindazonáltal szakmai zsűri kíséri figyelemmel.

Az elődöntőben a Muzsikáló délelőtt műsorát minden nap egy-egy jelölt vezeti ezután. Első alkalommal egy szabadon választott, kedvenc zenéjüket, azonkívül az adásmenetben hallható, előre egyeztetett zeneműveket kell fel- és lekonferálniuk, ezt követően levezetik a délelőtti játékot, bemondanak két kulturális hír, ezenkívül ötperces interjút készítenek élőben egy Bartók Rádiós műsorvezetővel. Az adást „kortes beszéddel” zárják, ahol elmondják, miért ajánlatos rájuk szavazni.

A tíz jelölt közül a Bartók Rádió műsorvezetőiből és szerkesztőiből álló szakmai zsűri döntését követően négy jelölt jut a középdöntőbe. Október 24. és 27. közt a Muzsikáló délelőtt műsorát 9 órától vezetik élőben, és az elődöntőhöz hasonló feladatok mellett műsorajánlót, koncertközvetítést és élő telefonos interjút készítenek.

A szervezők által felkért háromfős szakmai zsűri ítélete alapján döntőbe jutott két versenyző, a egész Muzsikáló reggel és délelőtt élő adását közösen, felváltva vezeti ezt követően, a stúdióban a munkát a szerkesztő koordinálja. A verseny nyertesére a publikum szavazhat SMS-ben.

A hallgatók a jelöltekre október 30-án küldhetik el voksukat a 06-30-303-0160 nem emelt díjas telefonszámon.

Devich Márton közölte, hogy a nyertes lehetőséget kap arra, hogy műsorvezetőként fél évig a Bartók Rádió csapatában és műsoraiban tökéletesítse tudását.

mti

Hozzászólások lezárva.