CAFe Budapest – Kínai kortárstánc-együttes a Trafóban

Kína egyik legkeresettebb kortárstánc-együttese, a TAO Dance Theater lép fel október 14-én és 15-én a Trafó Kortárs Művészetek Házában a rituálékat és a kínai indie folk zenét is megidéző előadással.

A CAFe A főváros Kortárs Művészeti Parádé keretében Budapestre érkező együttes sajátos, páratlan mozgástechnikával dolgozik, amely a test különféle, szeparált egységeinek örvénylő, körkörös mozdulatsoraira épül – olvasható a Trafó ismertetőjében.

Tao Je előadásainak címe következetesen csak számokból áll, mivel a művész nem akarja befolyásolni a nézőket azzal, hogy szavakkal fémjelezze produkcióit. Koreográfiái olyan kísérletek, amelyekben az emberi testben rejlő lehetőségeket kutatja, a test határait feszegeti. Részére a test tisztán vizuális forma, amely mentes a történetmesélés kényszereitől.

A nagyon sok díjjal kitüntetett Tao Je hitvallása alapján kemény munkával és odaadással meg lehet teremteni a test racionálisabb megértésének a lehetőségét, és megmutatni azt a egész potenciált, amelyre az emberi test fizikai korlátai ellenére képes.

A 6 és a 7 című előadások, amelyek a Trafó 200 százalék tánc titulussal rendelkező sorozatába illeszkednek, ugyancsak tükrözik a koreográfus hitvallását, és úgy mutatják meg az emberi testet, miként ritkán találkozni vele. Az egyikben hat, a másikban hét táncos egynemű, tiszta, összehangolt mozgása idéz elektromos kisülést, vagy épp meditatív, szerzetesi nyugalmat.

A TAO Dance Theater az első olyan kínai kortárs táncegyüttes, amelyet meghívtak a Lincoln Centerbe, az Edinburghi Fesztiválra és a Sydney Operaházba.

mti

Hozzászólások lezárva.