BudapestArtWeek hat napon át

Több mint hatvan művészeti eseményt hangol össze a főváros és környékének múzeumaiban, galériában keddtől vasárnapig a BudapestArtWeek programsorozat.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál társprogramjaként zajló BudapestArtWeek során egy karszalaggal több tucat galéria, múzeum és kiegészítő program várja az érdeklődőket, akik a képzőművészet iránt nyitottak. A helyszínek között található a Ludwig Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum, a Várfok és Deák Erika Galéria is – közölték az MTI-vel a szervezők, akik célja, hogy közösségi élmény keretei közt adjanak lehetőséget a helyi művészeti irányzatok, alkotók és munkáik jobb megismerésére a képzőművészet iránt érdeklődőknek.

A BudapestArtWeek galériatúrái egy-egy tematika mentén viszik végig az érdeklődőket neves művészettörténészek és esztéták vezetésével, olyan helyszínek között, mint a Godot Galéria, a K.A.S. Galéria, a TOBE Gallery, a Missionart Galéria, a Horizont Galéria, a Neon Galéria, a kArton Galéria, az A.P.A Galéria, a NextArt Galéria, az Art+Text Budapest, az acb Galéria, az INDA Galéria, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Latarka Galéria, a Platán Galéria, a Vintage és az UVG Gallery.

A BudapestArtWeek ArtHeart programja a szervezők tájékoztatása szerint azoknak szól, akik a látogatásaik során szerzett képzőművészeti élményeiket szeretnék megosztani másokkal. A művészeti helyszínek közötti kalandozások vagy kulissza-tárlatvezetések során kísérők lesznek többek között Győrffy László vagy a nemrég a velencei biennálén kiállító Cseke Szilárd képzőművészek is.

Az ArtRide biciklis túrák a művészeti látnivalókon túl a tekerés közösségi élményével is gazdagítják a látogatókat, akik a BudapestArtWeek során exkluzív tárlatvezetéseken, előadásokon és a 8. Nyitott Műtermek Délutánján is részt vehetnek.

A kiállítások az intézmények nyitvatartási idejében tekinthetők meg, minden további programról a http://bpartweek.hu honlapon lehet tájékozódni; a regisztrációhoz kötött programokra jelentkezni ugyanitt lehetséges.

mti

Hozzászólások lezárva.