Nagy nevek a Cziffra György Parádén

Magyarország meghatározó zeneművészei, köztük Kelemen Barnabás és Kokas Katalin lépnek fel a most először előkészített Cziffra György Parádén február 25. és 28. közt a budapesti MOM Kulturális Központban – közölte az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában Balázs János Liszt-díjas zongoraművész, az esemény művészeti vezetője.

Kijelentette még: az emelkedett művészeti pályafutása mellett Cziffra György személyiségének megismertetésére szintén vállalkozó fesztiválra az összes jegy elfogyott. A koncertsorozat a felkapott klasszikus zeneművek – példaként Robert Schumann és Johannes Brahms zongoranégyese és zongoraötöse – mellett sok egyéb műfajt ugyancsak érint: fellép Szakcsi Lakatos Béla, Lajkó Félix, mitöbb Snétberger Ferenc ugyancsak.

Hambuch Gerda, a rendezvény helyszínéül szolgáló MOM Kulturális Center cégvezetője felelevenítette: Balázs János fél évvel ezelőtt kereste meg az esemény ötletével, amelyet ő maga ugyancsak szívügyének érez. A MOM koncertterme és kupolaterme mellett színtér lesz a Barabás Villa szintén, ide kisebb létszámú rendezvényeket, példának okáért mesterkurzust szerveznek.

Hozzáfűzte: elképzelése alapján hagyományt fognak tudni teremteni a parádé megszervezésével. Mint hangoztatta, már egyeztetnek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel, hogy jövőre két helyszínen rendezhessék meg a második, kibővített Cziffra György Fesztivált.

-MTI-

Hozzászólások lezárva.