Május 31-ig lehet nevezni az ez évi Verzióra

Internacionális, magyar, tetejébe diák- és elsőfilmes kategóriában május 31-ig lehet nevezni a 17. Verzió Internacionális Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválra, amit idén november 10. és 15. közti időszakban bonyolítanak le Budapesten és öt vidéki nagyvárosban.

A szervezők információja alapján az internacionális kategóriában a Föld minden tájáról érkező emberi jogi és társadalmi ügyekre fókuszáló alkotások szállnak versenybe. A magyar kategóriában a korábbi években teljesen vagy részben Magyarországon konstruált ötletes dokumentumfilmek mérettetnek meg, amíg a diák- és elsőfilmes szekcióban az emberi jogi és társadalmi ügyeket bemutató diploma- és elsőfilmek versenyeznek. A kategóriák győztesei pénzdíjjal járó elismerésben részesülnek.

Május 31-ig lehet nevezni az ez évi Verzióra

A nevezési lap a www.verzio.org honlapon válik hozzáférhetővé. A bejelentés alapján nem számít, hogy mikor készült a nevezett dokumentumfilm, ugyanakkor ezelőtt már nevezett filmmel nem lehet újra jelentkezni, egy alkotással mindazonáltal csak egy kategóriában lehet pályázni.

A 17. Verziót ősszel Budapest mellett Pécsen, Debrecenben, Szegeden, Kecskeméten és Szombathelyen rendezik meg.

Mint írják, a Verzió Internacionális Emberi Jogi Dokumentumfilm Rendezvény Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő dokumentumfilm-fesztiválja. Célja, hogy leleményes platformot biztosítson az eltérő emberi jogi ügyekről folyó párbeszédnek, emellett hozzájáruljon a médiatudatosság és a kritikai gondolkodás fejlődéséhez. A parádén a filmek mellett elismert mesterek által vezetett programok biztosítják, hogy a magyarországi dokumentumfilmesek internacionális kontextusban mutatkozzanak be.

mti

Hozzászólások lezárva.