Virtuálisan készül fennállásának 25. évfordulójára a Fonó

Virtuálisan készül fennállásának 25. évfordulójára a Fonó Budai Zeneház, az intézmény a jubileum alkalmából 25 kategóriában várja a publikum véleményét június 15-éig arról, hogy melyek voltak az elmúlt két és fél évtized legemlékezetesebb estéi, zenéi, zenészei és lemezei a kulturális intézményben.

Ősszel ünnepli 25. születésnapját a Fonó, a zeneház a járványhelyzet folytán most az online térben készül a jubileumi évadra. Az évforduló alkalmával szeretnék elismerni azokat a művészeket, zenekarokat, produkciókat is, akik meghatározták a Fonó első negyedszázadát. A héten elindult a Fonó25 szavazás nevezési fázisa. A második körben a beérkezett nevezések közül lehet ezután kiválasztani szavazással a legjobb előadókat, produkciókat. A kategóriák győzteseit a Fonó születésnapi évadnyitója keretében ősszel hirdetik ki – tudatta a Fonó Budai Zeneház.

Virtuálisan készül fennállásának 25. évfordulójára a Fonó

“Az elmúlt 25 év esetén a Fonó igazi branddé nőtte ki magát, eredményeinket ugyanakkor legfőképp mindazoknak a művészeknek és zenekaroknak köszönhetjük, akik a Fonóból indultak vagy akiknek pályája rövidebb-hosszabb ideig összefonódott a miénkkel. Születésnapunk alkalmából ennek köszönhetően nem szeretnénk az ő ünneplésükről sem megfeledkezni, őket is szeretnénk elismerni, mivelhogy velük közösen egész az életünk. Ennek köszönhetően indítunk el egy szavazást.” – idézi a kommüniké a Fonó honlapját.

A Fonó a rendkívüli helyzet alatt a zárva tart, ebben az átmeneti időszakban online tartalmakkal várják közönséget. Keddenként Berecz István, a Fonó népzenei művészeti igazgatójának online szólótánckurzusához lehet csatlakozni kezdőként és haladóként éppúgy. Csütörtökönként Kubinyi Júlia népdalénekes, a Fonó népzenei művészeti vezetője tart énekkurzust, amelyen most Maros-Küküllő menti, magyarlapádi énekeket lehet tanulni, ugyancsak igazodva az eredeti táncanyaghoz.

A zeneház munkatársai online videóinterjúkat késztenek hétről-hétre a nép- és világzenei szcéna alkotóival, azokkal a művészekkel, akik meghatározzák a Fonó arcát. Ugyancsak az évforduló kapcsán várják azokat a fonós emlékeket, történeteket, képeket és tárgyakat fotózva, vagy szkennelve, amelyeket örömmel osztana meg a nézők másokkal. A szavazás kategóriáinak győzteseit a Fonó születésnapi évadnyitója keretében ősszel hirdetik ki. Voksolni a www.fono.hu weboldalon lehet – áll az összegzésben.

mti

Hozzászólások lezárva.