Új előadáshoz keres workshop-résztvevőket az Örkény Színház

Csodás dolgozók munkacímű új produkciójához workshop-résztvevőket, “láthatatlan dolgozókat” keres az Örkény Színház. A jelentkezéseket május 19-ig várják.

A színház információja alapján a jelentkezők történeteinek felhasználásával, Neudold Júlia, Boross Martin és Szabó-Székely Ármin szövegkönyve alapján összeálló dokumentarista előadást a jövő évadban tervezik bemutatni Boross Martin rendezésében, civil lakosok szereplésével.

Új előadáshoz keres workshop-résztvevőket az Örkény Színház

Mint írják, a járványhelyzet alapvetően formázta meg az emberek munkavégzését, és rámutatott arra, hogy mik azok a tevékenységek, amelyek nélkül nem élne túl a társadalom: az ápolók, gondozók, orvosok, bolti értékesítők sokszor alábecsült munkája most felértékelődött, eközben ellenben munkaterheik is hangsúlyosan nőttek. Ugyanígy növekedett az jellemzően a családon, háztartáson belül végzett munka volumene is.

A közlemény alapján azokat a jelentkezőket várják, akinek olyan munkájuk van/volt, amely csaknem sosem kerül reflektorfénybe, vagy hosszú évek óta komoly problémákkal üzemel, netán viszont nem tekintik hivatalosan munkának. Olyan feladat, ahol úgy érzi, hogy magára hagyták, vagy olyan, amit az emberek döntő része nem talál vonzónak, esetleg el kellett hagyni a lakhelyét a nagyobb megbecsülés érdekében. Vagy épp ellenkezőleg: olyan munka, ahol maradéktalanul örömét leli, amit értéke alapján megbecsülnek, netán még csak viszont nem megélhetés végett űzi.

Azok jelentkezését várják, akik örömest megosztanának történeteket a nehézségekről és örömökről, amelyekkel a munkájuk alatt találkoznak, a munkájuk jelenéről és feltételezett jövőjéről, munkahelyi körülményeikről. A jelentkezéseket a https://forms.gle/QzLXB8GUp6ATD4Dk7 linken elérhető űrlap kitöltésével várják május 19-én éjfélig.

mti

Hozzászólások lezárva.