Az évad végéig zárva tart a Müpa, de egyes előadásokra rövidesen lehet jegyet venni

A járványügyi helyzet folytán az évad végéig zárva tart a Müpa, viszont kisvártatva megkezdődik a jegyértékesítés a 2020/2021-es szezon egyes előadásaira és koncertjeire – közölte a Müpa sajtótájékoztatóján.

A Müpa a vendégek, művészek és munkatársak egészségét szem előtt tartva a 2019/2020-as évad hátralévő részében zárva tart, azaz minden tervezett előadását lemondja július 7-ig. Az évad hátralévő részére megvásárolt jegyeket és bérleteket a Müpa egy konkrétan erre a célra megalakított online felületen váltja vissza – áll az összegzésben.

„Közönségünk és művészeink biztonsága érdekében az ez évi évad hátralévő részében az előadásokat nem tartjuk meg, ugyanakkor a Müpa csapata ezekben a kihívásokkal teli korban is fáradhatatlanul dolgozik azért, hogy a Müpa-élmény digitálisan szintén rendelkezésre áll legyen. Az online közvetítések sikere mellett is tudjuk, hogy az élő produkciók varázsát semmi sem pótolhatja, és bízunk abban, hogy a jövő évadban újból felejthetetlen pillanatokat élhetünk keresztül közösen, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a parádé Színházban” – idézi a közlemény Káel Csabát, a Müpa vezérigazgatóját.

Az évad végéig zárva tart a Müpa, de egyes előadásokra rövidesen lehet jegyet venni

Az évad végéig zárva tart a Müpa, de egyes előadásokra rövidesen lehet jegyet venni

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a megszokottnál hamarabb, április 22-én és 23-án bontják meg bérleteiket, mindent összevetve ekkortól szólójegyeket is lehet vásárolni a jövő évad világsztárjainak koncertjeire – olvasható a közleményben.

Mint írják, a Müpa 2020/2021-ben is olyan mesés karmestereket, világklasszis szólistákat és kiugró együtteseket vonultat fel például, mint Sir Antonio Pappano és a római Santa Cecilia Akadémia Zenekara, a Philharmonia Orchestra és Esa-Pekka Salonen, a Mahler Chamber Orchestra és Daniele Gatti, a Bécsi Filharmonikusok és Daniel Harding, Várdai István vagy a Győri Balett.

Az ideiglenesen zárva tartó Müpa regisztráció nélkül elérhetővé tette HD-minőségű felvételeket magába foglaló médiatárát. Az intézmény a Müpa Home című online közvetítéssorozatával az elmúlt évek legemlékezetesebb koncertjeinek világsztárjait ismerteti részleteiben is. A képernyők előtt ülők ezen a hétvégén az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus Mozart-estjét, továbbá Grieg Peer Gyntjét tekinthetik meg. Az április 20-i héten mindazonáltal újra átélhetik a Kobajasi Kenicsiró vezényelte Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertjét, Diana Damrau és Nicolas Testé bel canto gáláját és a Recirquel Újcirkusz Társulat ikonikus előadását, A Meztelen Bohócot.

MTI

Hozzászólások lezárva.