Pályázatot írtak ki Budapest grafikai arculatának továbbfejlesztésére

Nyílt pályázatot hirdetett Budapest létező grafikai arculatának továbbfejlesztésére, ezenfelül kiegészítésére a fővárosi Városarculati Nonprofit Kft. (BVA).

A pályázatra főként szakirányú művészeti felsőoktatásban tanuló hallgatók, valamint a tervezőgrafikát hivatásszerűen folytató mesterek jelentkezését várják.

Budapestnek egy-két évvel ezelőtt készült új arculata – felidéz a kiírás –, a pályázatnak így nem célja annak egész lecserélése, inkább továbbfejlesztése, hogy frissebb, a digitális világra jobban alkalmazható, sokféle funkcióhoz jól illeszkedő, rugalmasan alkalmazható vizuális rendszer jöjjön létre. A pályázatra így a most érvényes színeket és formákat alapul vevő koncepciókat várnak.

Pályázatot írtak ki Budapest grafikai arculatának továbbfejlesztésére

Pályázatot írtak ki Budapest grafikai arculatának továbbfejlesztésére

Mivel a Fővárosi Önkormányzat több tucat saját céggel büszkélkedhet, a kiíró célja, hogy létrejöjjön egy a településhez köthető ernyődizájn. A BVA egy moduláris dizájnkészlet bevezetését tervezi, amelyiknek segédkezésével a főváros tulajdonában álló vállalkozások és kommunikációs felületek olyan arculatot kapnak, amelyről egyből felismerhető, hogy fővárosi kötődésű entitásokról van szó, ám a színek és formák variálhatósága lehetőséget ad az egyes cégeknek saját, egyéni arculatra.

Mindent összevetve a különféle szervezetek megjelenése egymásra reflektál ezután, koherens módon támogatva az együttes fővárosi brandet – fogalmazza meg a pályázók feladatát a kiíró.

A pályázat benyújtásának határideje április 28.; egy pályázó több alternatív tervet is beküldhet, külön-külön okmányban.

A beadott, érvényes koncepciókat május 5-ig értékeli a szakmai zsűri, melynek elemei Vargha Balázs, a MOME Tervezőgrafika tanszékének vezetője, Bérczi Linda, a Budapest Art Week alapítója, Gellért Emese, a MEMO Communications kreatívja, Pál Zsombor, a Ötletes magazin főszerkesztője, Faix Csaba, a BVA és a fővárosi Fesztivál- és Turisztikai Centrum ügyvezetője, mindemellett Kerpel-Fronius Gábor okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes.

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka nettó 850 ezer forint díjazásban részesül.

A kiírás a http://einfoszab. budapest.hu/form/palyazat-egyeb-view;id=6001 oldalon válik hozzáférhetővé.

mti

Hozzászólások lezárva.