Átadták az Cziffra Esemény díjait

Az 5. jubileumát ünneplő Cziffra György Esemény záróhangversenyén osztották ki a Cziffra Rendezvény díjait a fővárosi Zeneakadémián.

A Cziffra Parádé Életműdíjában Kovács János karmester, ugyanakkor Takács-Nagy Gábor hegedűművész, karmester részesült. A Cziffra Parádé Tehetség-díját Pálfalvi Tamás trombitaművésznek és Kovács Gergely zongoraművésznek ítélték oda. A Cziffra Parádé Ifjú Tehetség-díját idén Haraszti Emma(hegedű), Dénes András (harsona) és Gyúró András (ütőhangszerek) kaphatta meg – közölték a szervezők a sajtótájékoztatón.

Átadták az Cziffra Esemény díjait

Átadták az Cziffra Esemény díjait

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kezdeményezésére 2017-ben hagyományteremtő szándékkal alapították a díjakat azzal a céllal, hogy a pályájuk elején járó tehetségeket, sőt még az egy élet munkásságának eredményeként a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket mind erkölcsi elismeréssel, mind mindazonáltal anyagi hozzájárulással honorálják. A gondolat elkötelezett támogatókra talált a X. Kerületi Önkormányzat és a XIII. Kerületi Önkormányzat által. A díjakat évente a Cziffra Rendezvény gálahangversenyén osztják ki.

A zsűri elnöke Vigh Andrea Liszt- és Prima-díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora; tagja Hambuch Gerda, a MOM Kulturális Center igazgatója; Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongoratanszékének vezetője; Freund Tamás Széchenyi-díjas agykutató, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke és Keller András Liszt-díjas hegedűművész, karmester, Érdemes művész.

Az ez évi parádé kihangsúlyozott vendége volt Vagyim Repin hegedűművész, aki a gálakoncerten Balázs János zongoraművésszel és a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekarral lépett színpadra Hollerung Gábor vezényletével.

A koncerteknek idén több mint 5000 látogatója volt, az eseménysorozat élő közvetítéseit csaknem 20 ezren követték.

mti

Hozzászólások lezárva.