Vízdiplomáciai mesterképzés indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Az internacionális vízpolitikával és vízdiplomáciával munkálkodó mesterképzés indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) víztudományi karán – közölte az intézmény.

Az NKE fővárosi campusán induló angol nyelvű, négy féléves mesterképzés “az internacionális dimenzió mellett átfogó képet nyújt a vízpolitikai vezérlés általános természettudományos, igazgatási és közgazdasági alapismereteiről” – írták a közleményben.

Vízdiplomáciai mesterképzés indul a Nemzeti Közszolgálati Felsőfokú intézményben

Vízdiplomáciai mesterképzés indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Kifejtették: Magyarországon a tizenkét vízügyi igazgatóság közül mindössze kettőhöz nem tartoznak határvizek, de az ő munkájukat is napi szinten befolyásolja a “felvízi országok tevékenysége”. Így is jelentős Magyarország részére az internacionális vízpolitikai kooperáció, ahol egyre több állami szerv (Külgazdasági és Külügyminisztérium, Köztársasági Elnöki Hivatal, Agrárminisztérium, Belügyminisztérium) folytat vízdiplomáciai tevékenységet.

A magyar közigazgatás részére voltaképpen létfontosságú egy olyan átfogó egyetemi szintű vízpolitikai és vízdiplomáciai képzés, amely az érintett ágazatok aktuális és jövőbeni munkatársait korrekt elméleti, gyakorlati és idegen nyelvi tudással ruházza fel – emelték ki.

Az NKE információja alapján ehhez hasonló vízügyi együttműködési mesterképzést a világon pillanatnyilag kevés egyetemi intézmény folytat. Így a szakindítás célja egy szélesebb internacionális hallgatói réteg megszólítása is – tették hozzá.

MTI

Hozzászólások lezárva.