Fejlesztőközpontot formálnak ki autistáknak a Heim Pál kórházban

Autista gyerekeket és családjukat segítő fejlesztő- és módszertani központot formálnak ki a Heim Pál kórház egyik épületében. A korszerű intézmény létrehozását a Mol Nyrt., fesztiválozó fiatalok segédkezésével, tízmillió forinttal támogatta – ismertették Budapesten.

Az Út a Mosolyért Alapítvány vezetői a koncepcióismertető sajtótájékoztatón azt is elmondták, hogy a következő években Egyesült erővel az Autistákért Alapítvány néven működnek ezután, gyűjtik a támogatásokat.

Fejlesztőközpontot formálnak ki autistáknak a Heim Pál kórházban

Fejlesztőközpontot formálnak ki autistáknak a Heim Pál kórházban

Szijjártó-Nagy Szilvia, az alapítvány elnöke közölte: az Autista Mintaház titulussal rendelkező fejlesztő- és módszertani center a XIII. kerületben, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Gyermek téri épületében kap ezután helyet.

Jelentős, hogy az autizmussal élők minél hamarabb hozzájussanak a fejlesztésekhez, a családok el tudják fogadni helyzetüket, sőt még az is, hogy a társadalom megértse, mit jelent az autizmus és miként tudnak támogatni autista embertársaikon. Közölte még: ehhez szükség van a programok bővítésére és arra, hogy elérhetők is legyenek a családok részére.

Szollár Domonkos, a Mol kommunikációs igazgatója nyári támogató programjukat felidézve kijelentette, a Mol az #együttazautistákért hashtaggel a közösségi médiában posztoló fiatalok egy-egy képe után 500-500 forint patronálást adott az alapítvány céljára.

Nagy Anikó, a Heim Pál gyermekgyógyász direktora azt közölte, a modern intézményben főleg három-nyolc év közti gyerekeket várják, akiket autizmus spektrumzavarral diagnosztizáltak; az ő korai fejlesztésüket, terápiájukat dolgozzák ki egy komplex, sok mesterből álló csapattal.

Nyakas Laura, az alapítvány kuratóriumának tagja hangoztatta, hogy az alapítvány idén is elindítja Süti Shop titulussal rendelkező kampányát, amit december 14-én és 15-én tartanak meg a Szent István Bazilika előtti adventi vásárban. A jótékonysági sütivásáron hazai hírességektől, köztük sportolóktól, művészektől lehet ezt követően megvásárolni a kivételes édességeket, az eladott süteményekből befolyt összeget ugyanakkor ugyancsak az létesítmény átalakítására fordítják ezután.

mti

Hozzászólások lezárva.