Modernizált a fővárosi Millenáris park

Korszerűsödött a fővárosi Millenáris park, új játszótérrel, új zöldfelületekkel és mélygarázzsal bővült – mondta Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere pénteken, a Millenáris Széllkapu első szakaszában elkészült területek sajtóbejárásán, Budapesten. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyomatékosította, hogy a kerület vezetése elkötelezett azért, hogy minél nagyobb legyen a zöldterület. A beruházással a II. kerület belső részének legnagyobb közparkja jön létre.

Modernizált a fővárosi Millenáris park

Modernizált a fővárosi Millenáris park

Varga Mihály pénzügyminiszter kijelentette, hogy a Millenáris park területén a Ganz régi gyáregységei álltak használaton kívül a megújulás előtt, amelyről 2014-ben döntött a kormány. Támogatják a Budai Irgalmasrendi Kórház befejezését, tetejébe a Frankel Leó úton szakrendelő építését – fűzte hozzá.

Láng Zsolt mérföldkőnek nevezte azt, hogy a volt Ipari Minisztérium helyén több száz fával borított zöldterületet alakítottak ki, Buda szívében egy igazán fenntartható beruházás valósult meg. Ezúton megköszönte a térségből származó lakosok türelmét és megértését az építkezésekből adódó kellemetlenségek okán, péntektől a forgalomkorlátozások is megszűntek a Millenáris körül.

Kiemelte, hogy az 500 férőhelyes mélygarázsban a tájék lakói januártól kedvezményes éjszakai parkolási lehetőségre számíthatnak. A park új – több korcsoportot kiszolgáló játszótere – külön világítást kapott, azonfelül jól kiegészíti a park másik, régóta közkedvelt Zöld Péter tematikus játszóterét.

A Millenáris park revitalizációja esetén például az utcabútorokat és térköveket esztétikusabbra és tartósabbra cserélték, a tó új gépészetet kapott és a park egész növényzete modernizált. A parkba közel 330 előnevelt fát telepítenek, a zöldfelület nagysága mindazonáltal meghaladja ezt követően a 13 ezer négyzetmétert – jegyezte meg.

mti

Hozzászólások lezárva.