Megvásárolja a Duna Plazát és a Corvin Plazát az Indotek csoport

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte az Indotek csoporthoz tartozó GSZ-Monument Kft. -nek, hogy megvásároljon több, a Klepierre csoport tulajdonában található társaságot – derül ki a GVH honlapján közzétett határozatból.

A GSZ-Monument Kft. a versenyhivatal döntése alapján a következő vállalkozások felett szerzi meg a vezérlést: Klepierre Corvin Vagyonkezelő Kft., Duna Plaza Ingatlanfejlesztési Zrt., GYR 2002 Bevásárló, Szórakoztatóipari és Vagyonkezelő Kft., Miskolc 2002 Ingatlanfejlesztési és Vagyonkezelő Kft., Klepierre Management Magyarország Menedzselési és Ellenőrzési Kft. és Klepierre Trading Energia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A Forbes magazin alapján ezek a vállalkozások a Corvin Plazát, a Duna Plazát, a Győr Plazát és a Miskolc Plazát, ezenkívül az ezek üzemeltetéséhez kapcsolódó tevékenységeket foglalják magukba, értékesítésükkel kivonul Magyarországról a francia tulajdonos. Idén év elején már megvett két plázát az Indotek a Klepierre-től: a székesfehérvári Alba Plazát és a nyíregyházi Nyír Plazát – írja a Forbes.

A GSZ-Monument Kft. -t az idén alapították 3 millió forint alaptőkével, saját tulajdonú és bérelt ingatlan bérbeadása főtevékenységgel, a társaság ügyvezetője Jellinek Dániel.

Az Indotek honlapja alapján a befektetés-kezeléssel foglalatoskodó magyar-amerikai tulajdonú cégcsoport a rá bízott vagyont mindenekelőtt ingatlanok és követelések megvásárlására fordítja.

Az Indotek-csoport vásárolta meg példaként múlt évben az MKB Bank 2015. évi szanálásakor átvett, döntően nem teljesítő kereskedelmi ingatlanhitelezésből származó követeléseket, amellett ingatlanállományt, azonkívül az idén az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 11 hazai hitelintézet felszámolási eljárásában fennálló hitelezői követeléseit, mindemellett a Gellért Hotelt a Danubius Hotelstől.

Az Indotek júniusban, a Gellért-tranzakció kapcsán közölte: a csaknem 240 főt foglalkoztató cégcsoport több mint 300 ingatlan felett büszkélkedhet. Az integrált és bérbe adható ingatlanterület nagysága teljességében meghaladja az 1,3 millió négyzetmétert, amelyen több mint 2500 bérlő osztozik. Ingatlanportfóliójába tartozik – többek között – több mint 20 irodaház, példaként az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház, 14 vidéki bevásárlóközpont, szállodák és számtalan raktárépület, iparterület. Az Indotek Group több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel jelen van a lakossági ingatlanpiacon is. Az Indotek csoport vezérigazgatója és többségi tulajdonosa Jellinek Dániel.

mti

Hozzászólások lezárva.