Ezáltal nyaralj Budapesten!

Egzotikus tengerpartokkal és fergeteges fesztiválokkal van dugig az Instagram üzenőfalunk, míg a csodás időjárás kiélvezése helyett az irodában ülünk? Ha korai nyaralás, vagy szolidan a munka folytán ragadtunk bent a fővárosi forgatagban, akkor sem kell gyászolni a nyarat: a település fantasztikusan sok izgalmas programlehetőséget ad mindazoknak is, akik falják az élményeket és imádnak a szabadban lenni.

1. Térítésmentes akusztikus koncertek

Ki mondta, hogy csak a fesztiválokon lehet kiélvezni a legmenőbb együttesek fellépéseit? Zenerajongók figyelem: a település szebbnél szebb kerthelyiségeiben hallgathatunk meghitt, térítésmentes akusztikus koncerteket. Aki szereti a zenei felfedezéseket, kövesse a Zenélő A főváros programjait, melynek keretében a település leginkább közkedvelt helyszínein változatos stílusban játszó profi zenészeket hallgathatunk. Az óbudai Esernyős udvarán és az eiffel-téri Zsiráfban hétköznapként jobbnál jobb hazai formációkat fedezhetünk fel egy korsó rendkívüli sör mellett.

Ezáltal nyaralj Budapesten!

Ezáltal nyaralj Budapesten!

2. Buli a hídon

Mi is adhat nagyobb szabadságérzetet, mint a piknikezés egy híd centrumában? Idén nyári hónapokban is négy hétvégén keresztül vehetik birtokba a gyalogosok a Szabadság hidat. A júliusi hétvégéken egészen fantasztikus impulzus akár átsétálni is a hídon: a pihenni vágyókat függőágyak várják, a tapasztaltabbak ugyanakkor plédekkel, párnákkal, piknikkosarakkal és vízipipával készülnek az esti kikapcsolódásra. A hídon koncertek, élő könyvtár, spinning óra, Taoista Tai Chi bemutató, mesemondás, de még együttes hullahoppozás is lesz, ezenkívül mivel ilyenkor a híd köztérnek minősül, bárki szervezhet programokat.

3. Mozi, csillagok és a Duna

A nyári hétköznap estéken pompás kikapcsolódást jelent a szabadtéri mozizás, pláne ha ehhez alkalmazható körítés és festői környezet is társul. A Sunset Cinema jellegzetes naplementés moziélményt hoz létre a Kopaszi-gát legjobb kinézettel rendelkező szegletében: puha piknikplédek, illetve Lady Gaga és Bradley Cooper várja ezután a vendégeket egy kellemes nyáresti csütörtökön, amin az LG CineBeam projektorával 4K-ban vetítik le az Oscar-díjas Csillag Születik című filmet. A Fruska bisztróból ezenkívül valódi piknikkosarakat rendelhetnek azok, akik valami tartalmasabbat fogyasztanának a film mellé. A július 25-i filmnézésre itt lehet regisztrálni: https://www.tixa.hu/LG_SUNSETCINEMA_0725

4. Felejthetetlen sportélmények a településben

Nem kizárólag a Balatonon vagy tengerparton lehet a különlegesebb sportoknak hódolni! A főváros szerencsére nagyon sok lehetőséget szolgáltat: akár a település rendkívüli helyszínein – példaként golfpályán – jógázhatunk, vagy ha bírjuk a korán kelést, mehetünk SUP deszkával dolgozni. Aki tényleg szokatlan sportélményt keres, próbálja ki a két sport egyvelegét, a SUP jógát! Hasonlóan kivételes élményben lehet része annak, aki a nyitás előtti órákban kilátogat a margitszigeti Palatinus fürdőbe, ahol a SURFinPALA jóvoltából szörfösök foglalják el a hullámmedencét.

5. A strandok települése

Nem kell kimozdulnunk a településből ahhoz, hogy lehűtsük magunkat, mivel nem kizárólag télen jelentenek észbontó választást a fővárosi strandok és a környező tavak. Idén ezenkívül több korszerűsödött színtér közt válogathatunk: sokak kedvence a Magyarország tengerpartjának is nevezett Lupa-tó, de szabadtéri medencét találunk a Palatinus és Paskál fürdőkben, illetve múlt évben osztották ki a korszerűsödött Csillaghegyi Strandfürdőt is.

Te melyiket próbálod ki elsőként?

Hozzászólások lezárva.