Csaknem hétezren látogatták júniusban a Gül Baba Kulturális Központot

Csaknem hétezren látogatták meg júniusban a Gül Baba Türbéjét és a látványosságot körülvevő Gül Baba Kulturális Központot – közölte a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány sajtótájékoztatóján.

Az alapítvány a múlt hónapban az ezelőtt mért látogatottságok csaknem kétszeresét regisztrálta. A statisztikák alapján a fővárosi látványosságot többségében magyarok látogatják, de a turisták csaknem negyven százaléka külföldről érkezik, főként Törökországból.

Csaknem hétezren látogatták júniusban a Gül Baba Kulturális Központot

Csaknem hétezren látogatták júniusban a Gül Baba Kulturális Központot

A díjmentesen várja az érdeklődőket komplexum népszerűsége nemcsak az egzotikus, keleti hangulatának köszönhető, hanem a június elején megnyitott Porcelánra festett kultúrák című Herendi porcelán kiállításnak is, amely szeptember végéig tart nyitva.

A komplexumban pezsgő kulturális élet zajlik. Az költségmentes kézműves worskshopokon és koncerteken múlt évben október óta több száz érdeklődő és jó néhány iskolás csoport volt ott, de népszerűek a kihelyezett történelem órák is, amelyeken a tanulók Gül Baba korát és a két nép közti kapcsolatot a helyszínen, testközelből ismerhetik meg. Az év hátralevő részében újabb koncertek és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket, illetve októberben egy a főváros történetét bemutató bemutató váltja a Herendi kiállítást.

mti

Hozzászólások lezárva.