Megjött Budapestre a Shanghai Airlines első járata Kínából

Megjött Budapestre a Shanghai Airlines első járata a Sanghaj-Putungi repülőtérről, a járat hetente háromszor közlekedik a két település közt.

A repülőgép nem sokkal 6 óra előtt szállt le a főváros Liszt Ferenc Internacionális Repülőtéren és a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték.

Megjött Budapestre a Shanghai Airlines első járata Kínából

Megjött Budapestre a Shanghai Airlines első járata Kínából

Az érkezés után tartott sajtótájékoztatón Jost Lammers, a főváros Airport vezérigazgatója nyomatékosította, ez az első alkalom, hogy Sanghaj közvetlenül elérhető Budapestről. Közölte még, jó a járat megnyitásának időzítése, a főváros Airport a fejlesztésekkel azon dolgozik, hogy a kínai utasoknak is komfortosabb legyen a repülőtér; mandarinul beszélő segítőket alkalmaznak és a Kínában elterjedt online fizetési módokat is bevezették.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédében azt nyomatékosította, hogy Kína egyik gazdasági központjával kötik össze Budapestet abban az évben, amikor a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok hetvenedik évfordulóját ünneplik. Nyomatékosította: soha ilyen ütemben nem fejlődtek még a kapcsolatok, ehhez mindazonáltal stabil politikai és gazdasági háttérre van szükség.

Az eseményen Tuan Csie-lung, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete, mindemellett Tien Liu-ven, a China Eastern Airlines Group alelnöke is a diplomáciai kapcsolatok évfordulóját nyomatékosította ki.

Németh Anna, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese alapján a kínai turisták meghatározó érdeklődői Magyarországnak, az elmúlt évben 256 ezren érkeztek, 12 százalékkal többen, mint egy évvel ezelőtt. A korszerű járat várakozásaik alapján újabb lendületet ad ezután a fejlődésnek – tette hozzá.

mti, fotó: Máthé Zoltán

Hozzászólások lezárva.