Ismételten megrendezik a Falk Art Fesztivált Budapesten

Megint megrendezik a Falk Art Fórum Antik és Korszerű Művészeti Fesztivált május 18-án a fővárosi Falk Miksa utcában, ahol kiállítások, speciális tárlatvezetések, tematikus séták, művészeti előadások és koncertek is várják az érdeklődőket.

A 19. Antik és Korszerű Művészeti Parádén a Kossuth tér és a Szent István körút közti fejezet egy napra sétálóutcává alakul keresztül – olvasható a sajtó számára elküldött tájékoztatóban.

Ismételten megrendezik a Falk Art Fesztivált Budapesten

Ismételten megrendezik a Falk Art Fesztivált Budapesten

Több kerekasztal-beszélgetéssel is várják az érdeklődőket, például Varga Judit Emmy-díjra jelölt díszlettervezővel és Kajdi Csabával, a Visage Model vezetőjével beszélget az egyéni igényeknek megfelelő és tucattermékekről Szegal Hanna Lea művészeti menedzser. A Pintér Galériában a Ziggy Art Fair, Fiatalok a mai piacon – A gyűjtők, a művészek és a szakértők szempontjai című mai bemutató és vásár kapcsán járják körül a meghívott látogatók a korunkbeli műgyűjtés lehetőségeit, a Nagyházi Galériában mindazonáltal a mesés gyűjtőre és műkereskedőre, Nagyházi Csabára emlékeznek Bánó András vezetésével, amíg Somlai Tibor designer az 1900-as évek nagypolgári és arisztokrata enteriőrjeiről tart előadást.

A kültéri programok délután fél 3-tól várják az érdeklődőket, akik például a Falk Miksa utca történetébe nyerhetnek bepillantást Balázs Kata idegenvezető, újságíró segédkezésével, de egy galériák közti sétán is részt vehetnek.

Az Odett által útjára indított #zenélazutca titulussal rendelkező indítvány szereplői az utcaszínpadon lépnek fel. Mindezek mellett bemutatkozik ‘KOBY’ korunkbeli divattervező dizájntáska-kollekciója, amit a Fortepan fotóarchívumának képei ihlettek.

A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok fennállásának 150. évfordulója alkalmából a Falk Art Fórumon több japán tematikájú program közül válogathatnak a kíváncsiskodók. Lesz teaszertartás, kimonóbemutató, origamihajtogatás, haikuírás és versmondás, szusi- és szakékóstolás, de a kalligráfia művészetével is megismerkedhetnek a érdeklődők – írták a tájékoztatóban.

mti

Hozzászólások lezárva.