Budapesten nyitott technológiai központot az Oxford University Press

Az Oxfordi Egyetem kiadója, az Oxford University Press (OUP) Budapesten nyitotta meg legfrissebb technológiai központját, a kiadó magasan képesített fejlesztőket és informatikusokat toboroz Magyarországon – közölte a kiadó sajtótájékoztatóján.

A terveik alapján a következő egy-másfél évben a fővárosi csapat létszáma elérheti az ezret. A toborzás az újonnan megalapított pozíciókba már kezdetét vette, a hazai mesterek a kiadó létező, mindenre kiterjedő technológiai csapataival dolgoznak ezután egyesült erővel. Az OUP például felhő alapú rendszerekkel, programozással és szoftverteszteléssel foglalatoskodó mestereket keres – írták.

Budapesten nyitott technológiai központot az Oxford University Press

Budapesten nyitott technológiai központot az Oxford University Press

Az információ alapján a modern technológiai központot azért éppen Budapesten alkották meg, mert a régióban az OUP itt találta meg a csapatához létfontosságú tehetséges és magasan képesített fejlesztői közösséget.

Az 1586-ban hozott létre OUP a Föld legnagyobb egyetemi kiadója, több mint 50 országban, ezáltal Magyarországon is büszkélkedhet irodákkal. Az Oxfordi Egyetem részeként funkcionáló kiadó küldetése, hogy nemzetközileg terjesztett kiadványaival fejlessze az élvonalbeli oktatást és kutatást. Termékei és szolgáltatásai több mint száz nyelven, kétszáznál is több országban állnak rendelkezésre. A Magyarországon is népszerű Headway sorozatból 127 állam több mint 100 millió diákja tanulhatott angolul.

A kiadó figyelemre méltó erőforrásokat fordít platformjai és az ezek mögött funkcionáló modern műszaki megoldás fejlesztésére, ezáltal testhezálló digitális fejlesztői tudás egyre nagyobb szerepet kap – írták.

mti

Hozzászólások lezárva.