Ady-sorozatnak házigazdája a Centrál kávéház

Ady emlékére címmel költségmentes irodalmi-zenei széria kezdődik január 25-én a Centrál kávéházban Budapesten.

A január 25-i programban 15 órától Szeretném, ha áhítanának címmel összeállítás hangzik el Ady Endre verseiből és publicisztikájából az Ady Versmondó Szalon tagjainak előadásában. Közreműködik a Váci utcai Ének-Zenei Általános Iskola kamarakórusa Diósi Ágnes vezényletével, köszöntőt mond Wohlmuth István kulturális tanácsnok, a széria fővédnöke – közölte a programsorozatot szerkesztő Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész sajtótájékoztatóján.

Ady-sorozatnak házigazdája a Centrál kávéház
Ady-sorozatnak házigazdája a Centrál kávéház

Ady dalok szólalnak meg Novák János zeneszerző, énekes előadásában, Bornai Szilveszter zenész segédkezésével január 26-án 17 órától, a műsor előtt Diószegi Endre, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság alelnöke mond bevezetőt. A rendezvényen hirdetik ki a Száz év Ady nélkül című verspályázat eredményeit is.

Havas Judit előadóművész tolmácsolásában a 100 éve elhalálozott Ady Endre versei és a róla szóló írások szólalnak meg január 27-én 17 órától Intés az Őrzőkhöz címmel Tőkés Emese zongoraművész segédkezésével. Az esten mutatják be a bevezetőt is tartó Kenyeres Zoltán irodalomtörténész Ady című könyvét, amely a költő halálának 100. évfordulójára a Hungarovox kiadásában, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) segítségével jelent meg. A kötetet Kaiser László költő, író, a kiadó vezetője láttatja.

A rendezvény partnerintézménye a Petőfi Irodalmi Múzeum – Ady Emlékmúzeum.

mti

Hozzászólások lezárva.