Családbarát újdonsággal bővül a Városliget

Családbarát újdonsággal bővül a Liget Budapest Projekt, amelyiknek részeként 2019 kora őszén a budapestiek birtokba vehetik Európa legjobb nagyjátszóterét – nyilatkozta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A Liget A főváros Projekt megvalósításáért felelős társaság vezetője kijelentette még: a fejlesztés integrált és korosztályokra bontott jellegzetes játszóelemekkel épül ezt követően meg.

Családbarát újdonsággal bővül a Városliget
Családbarát újdonsággal bővül a Városliget

Közölte: a Hermina út-Ajtósi Dürer sor-Dózsa György út által határolt parkrész délkeleti harmadát érintő fejlesztés részeként a régió egész növényzete is modernebb lesz. Egy óriási rózsakertet létesítenek az egykori Olof Palme Ház bejáratánál, amely a rekonstrukciós munkák után a Millennium Háza néven nyílik ezt követően újra – fűzte hozzá.

A vezérigazgató a projekt korábbi eredményeiről azt mondta, óriási elismerés, hogy a korszerű Néprajzi Múzeum háza nemrég International Property Awards elismerést nyert Londonban. Sőt még, hogy a múzeumot a Föld legjobb középületévé választották, a projekt egyben World’s Best Architecture különdíjat nyert, azaz a Föld legjobb építészeti projekt tervévé választották. Nyomatékosította: ez nemcsak Liget A főváros Projektnek, a tervezőknek, hanem Magyarországnak is óriási megtiszteltetés. Ilyen volumenű díjat állami beruházásban megvalósuló projekt még nem kapott Magyarországon – jegyezte meg Gyorgyevics Benedek.

mti

Hozzászólások lezárva.