Jövő tavaszra minden Combino villamost Futár-rendszerrel és kamerákkal szerelnek fel

Jövő tavaszra mind a negyven, a Nagykörúton, amellett az 1-es villamos vonalán forgalomban található Combino villamos Futár-rendszerrel és kamerákkal felszerelve jár ezt követően – közölte a fővárosi Közlekedési Centrum (BKK).

Az információ alapján újraindult és mostantól szüntelen a Combino villamosok Futár-rendszerrel és a biztonságosabb utazást elősegítő fedélzeti kamerarendszerrel való felszerelése. Jelen pillanatban hat mindent összevetve felszerelt villamos jár a fővárosi forgalomban, 2018 tavaszára ellenben mind a negyven szerelvényt ellátják a rendszerekkel.

Jövő tavaszra minden Combino villamost Futár-rendszerrel és kamerákkal szerelnek fel

A kiegészítő beruházás keretében folyó fejlesztés következtében a Combino villamosok is láthatóak lesznek a Futár utazástervezőben, azaz minden szerelvény közlekedése valós idejű adatok alapján tervezhető lesz, a villamosok pillanatnyi helyzete elérhető lesz mind a webes, mind az okostelefonos, tabletes alkalmazásban. Ezenfelül a Futár-kijelzőkkel felszerelt nagykörúti megállóhelyeken az is érzékelhető lesz, mikor jön a következő Combino.

A beépítendő fedélzeti kamerák a közösségi közlekedés meghatározó biztonságnövelő és bűnmegelőzési eszközei – írták. A járműveken készült felvételek 15 napig tárolhatók, szükség során visszanézhetők, bűncselekmény gyanúja során bizonyítékként felhasználhatók.

A villamosok szerelése közepette szeptembertől 2018 tavaszáig a Nagykörúton a Combino villamosok mellett munkanapokon csúcsidőben a vonalon ezelőtt közlekedő járművekhez hasonló, KCSV7 típusú villamosok is feltűnnek ezt követően.

A Combino villamosok Futár-rendszerbe történő integrálásával már minden fővárosi villamos, trolibusz és autóbusz vezérlése ezzel a haladó szellemű eljárással történik a BKK forgalomirányító központjából – közölték.

mti

Hozzászólások lezárva.